Δεντροφυτευση από τονΠεριβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ''


Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'' πραγματοποίησε αναδάσωση στον Υμηττό σε συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.Οι μαθητές γεμάτοι κέφι και ενθουσιασμό κατάφεραν να φυτεύσουν 200 περίπου δέντρα στις καμένες εκτάσεις της Γλυφάδας ακολουθώντας τις συμβουλές  δασολόγων από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής.

Παράλληλα οι εθελοντές του ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'' καθάρισαν από τα σκουπίδια όλη την αναδασωτέα έκταση και ενημερώσαν τους μαθητές για το οικοσύστημα του Υμηττού και την καταστροφή που υπέστει μετά την μεγάλη πυρκαγιά.

Τα παιδιά δέιχνοντας ιδιάιτερο επαγγελματισμό στον τρόπο φύτευσης  έδωσαν την υπόσχεση ότι θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να κάνουμε το βουνό και πάλι καταπράσινο......όπως πραγματικά του αξίζει....και ότι θα δίνουν το παρόν σε κάθε εθελοντική δράση στην περιοχή.

Το καλό παράδειγμα έδωσαν και ο Διευθυντής του σχολείου μαζί με τους καθηγητές που φύτευαν μαζί με τους μαθητές τους.Στη δράση συμμετείχαν επίσης μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Αλίμου και όλοι οι εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη μεγάλη αναδάσωση που ετοιμάζει ο σύλλογος ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ''την Κυριακή 13 Μαρτίου στη Γλυφάδα.

Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές!       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου: όλα για το Ταεκβοντό