Με λαμπρότητα εορτάστηκε Εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργούαπό την Ιερα Μητροπολη Γλυφάδας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης η


Στην Ιερά Μητρόπολή υπάρχουν τρεις Ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο Νεκτάριο και πανηγυρίζουν αυτή την ημέρα : α) Το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας, β) Η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας και γ) το ιδιόκτητο Εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου της ευσεβούς οικογένειας Ηρειώτη, στη Βάρη.
ην Παραμονή της Εορτής ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, στις 5.30 ετέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο ιδιόκτητο Εκκλησάκι της Οικογένειας Ηρειώτη. Στη συνέχεια μετέβηκε και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του κατάμεστου από κόσμο, Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την απόλυση ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο για τα όσα μας είπε και υπογράμμισε το θαυματουργικό χάρισμα του Αγίου, την οποία έχει εμπειρία προσωπικά ύστερα από μια περιπέτεια της υγείας του το 1968 ο όπου ο Άγιος θαυματούργησε, στην «αναξιότητά του» όπως χαρακτηριστικά είπε . Και ο Ναός που τελούμε σήμερα τον Πανηγυρικό Εσπερινό είναι ένα σημείο του Αγίου, καθώς πριν 9 χρόνια που ήρθε ως Ποιμενάρχης για πρώτη φορά, ήμασταν στο κάτω υπόγειο Ναό και ο νέος πάνω δεν υπήρχε καθόλου και μέσα σε 9 χρόνια , αποπερατώθηκε ο νέος Ναός, το Πνευματικό του κέντρο και ολοκληρώνεται σε λίγο χρονικό διάστημα και η αγιογράφησή του. Έκλεισε ζητώντας τις πρεσβείες του Αγίου και για τα τρέχοντα θέματα της πατρίδας μας, καθώς οι εξελίξεις ούτε ευχάριστες είναι, ούτε τιμούν κανέναν, τόσο για τους κυβερνώντες όσο και για τους κυβερνωμένους! Ως χώρα γενικώς! Μετά το «δι'ευχών», μοίρασε τον Άρτο και από μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου σε όλους τους πιστούς.
Στο κέρασμα που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, έσπευσαν να πάρουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας Γεώργιος Καραγκούνης και Αλέξανδρος Τσόρβας, οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης με την υπόλοιπη αποστολή και πέρασαν να βάλουν ένα κεράκι στον Άγιο.
Την ίδια ώρα Ιερά Αγρυπνία τελούνταν στην Ιερά Μονή (Ήβης 109) και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Το πρωί ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νεκταρίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο Καθολικό του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μονή όπου και διαμένει και στη συνέχεια στις 12.30 επιβιβάστηκε στο πλοίο και αναχώρησε για Χίο, για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Χίου.

π. Αντώνιος Χρήστου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ