30/9 – Γιορτή Ανακύκλωσης στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης




Την Κυριακή, 30/9/12, ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει Ημέρα Ανακύκλωσης, στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης. Στόχος μας είναι η εκδήλωση να έχει το χαρακτήρα μιας αληθινής γιορτής, για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας, μια που το περιβάλλον είναι πηγή ζωής για όλους μας, και η προστασία του δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλων.
Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη, από τις 10.00 έως τις 22.00, και κατά τη διάρκειά της μπορούν όλοι οι δημότες να φέρνουν υλικά και αντικείμενα που ανακυκλώνονται, τα οποία θα συλλέγονται επί τόπου από το Δήμο, για να σταλούν για ανακύκλωση. Ειδικότερα, μπορείτε να φέρετε:

  • Γυάλινα μπουκάλια
  • Ηλεκτρικές συσκευές
  • Λάμπες και λαμπτήρες
  • Μπαταρίες
  • Φάρμακα
  • Μαγειρεμένο λάδι

Παράλληλα θα υπάρχουν περίπτερα φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ανακύκλωσης με ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, προβολή video και άλλες δράσεις, καθώς και ενημέρωση για τα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος και τον τρόπο συμμετοχής των δημοτών σε αυτά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την Ανακύκλωση, και την ενεργό συμμετοχή όλων σ’ αυτή τη ζωτικής σημασίας υπόθεση.  
Πρωταγωνιστικό ρόλο στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος θέλουμε να έχουν οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας και οι περιβαλλοντολογικές τους ομάδες, γι’ αυτό και τους καλούμε να συμμετέχουν με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους στη Γιορτής της Ανακύκλωσης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιστήμονες του Τ.Ε.Ι. Κρήτης θα ενημερώνουν  τους συμμετέχοντες για την πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης φυτικών υπολειμμάτων, που υλοποιεί ο Δήμος, ενώ παράλληλα θα διανέμεται δωρεάν κόμποστ, το οποίο παράγεται από το πρόγραμμα αυτό, καθώς και φυτά από το φυτώριο του Δήμου.
Σας περιμένουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ