«ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ»: Γεννήθηκε η ενιαία ανεξάρτητη παράταξη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Mέσα σε ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, το Ιδρυτικό Συνέδριο της νέας ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που προήλθε από την πρωτοβουλία των μελών των Κεντρικών Επιτροπών των τριών πρώην παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση».

Το μοναδικό αυτό γεγονός για το δήμο και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιδοκίμασαν με την παρουσία τους 300 και πλέον δημότες που κατέκλυσαν το χώρο, εντός και εκτός του Δημοτικού Θεάτρου της Αργυρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο.
Η πρόταση του κ. Γιάννη Τσαρπαλή για το αντιπροσωπευτικό προεδρείο του Συνεδρίου έγινε ομόφωνα δεκτή από τους συνέδρους.
Ο πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Γ. Τζωρτζίνης ευχαρίστησε το σώμα για την εκλογή του. «Ζητούμε συγνώμη για όσους είναι έξω και στέκονται όρθιοι, αλλά δυστυχώς το «Μίκης Θεοδωράκης» ήταν κλεισμένο μέχρι τον Μάρτιο και δεν μπορούσαμε να το έχουμε στην διάθεση μας, γι αυτό επιλέξαμε το αμέσως επόμενο της Ολυμπίας που διαθέτει 250 περίπου καθίσματα. Να τονίσουμε όμως, ότι η παρουσία σας σήμερα είναι για εμάς ελπιδοφόρα, γιατί σε μια εποχή που ο κόσμος απέχει από τα κοινά και την πολιτική και έχει απίστευτα προβλήματα, εσείς οι δημότες που αγαπάτε την πόλη σας δίνετε ένα δυναμικό παρών», είπε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής του ονόματος της παράταξης, που περιλάμβανε και δημόσια διαβούλευση, ανέλυσε το νόημα του και το υπέβαλε για ψήφιση, σύμφωνα με την απόφαση της απελθούσας προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής. Το σώμα ομόφωνα αποφάσισε ως όνομα της ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης το «Ελληνικό-Αργυρούπολη, ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ».
Η εκπρόσωπος της μεικτής Επιτροπής Καταστατικού κα Θ. Γεννηματά , εισηγήθηκε το κείμενο που Καταστατικού, που είχε και αυτό τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει τους σκοπούς της ενιαίας παράταξης, καθώς και το είδος, το πλήθος, τη δομή και τις αρμοδιότητες των Οργάνων Λειτουργίας της. Το σώμα αποφάσισε: ενέκρινε ομόφωνα το Καταστατικό της, που περιλαμβάνει και δύο θέσεις αντιπροέδρων οριζόμενων από την Κ.Ε. της.
Ακολούθησε η ανακοίνωση από τον κ. Χρ. Καννελίδη των ονομάτων των 130 υποψηφίων μελών για την Κεντρική Κεντρική Επιτροπή της παράταξης και το σώμα αποφάσισε: ενέκρινε τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία περιλαμβάνονται, ως αριστίδην μέλη και οι σύμβουλοί της.
Στη συνέχεια, κλήθηκαν στο βήμα, οι εκπρόσωποι των πρώην παρατάξεων «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση», οι κ.κ. Βασίλης Κρητικός και Γιάννης Τσαρπαλής.
Ο κ. Β. Κρητικός τόνισε τη μεγάλη σημασία του επιτυχούς εγχειρήματος της ενότητας. « Όλοι που επέλεξαν να προτάξουν το εμείς και όχι το εγώ, πέρα από πρόσωπα, νομιμοποιούνται πλήρως από τις ομόφωνες αποφάσεις των κεντρικών μας οργάνων και στηρίζουν αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια ενότητας, που είναι πρωτόγνωρη και μοναδική στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου και όλης της χώρας μας. Όσοι μέχρι σήμερα δεν είναι συνεπείς, ή δεν είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν αυτή τη δεδομένη στιγμή τις ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων, θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι όταν η ιδέα της ενότητας ωριμάσει στη σκέψη τους και θα προάγουν το καλό της πόλης μας, η οποία χρειάζεται και τη δική τους εμπειρία απέναντι στην οπισθοδρόμηση και τον μηδενισμό της σημερινής παράταξης που έχει την ευθύνη της διαχείρισης του δήμου. Τασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στην νέα κοινή προσπάθεια, χωρίς προκαταλήψεις, με ίσους όρους, βάζοντας κόκκινη γραμμή στο παρελθόν, αναδεικνύοντας τα πάρα πολλά που μας ενώνουν για το καλό των συμπολιτών μας, έχοντας ως κοινό όραμα και στόχο να κάνουμε και πάλι την Πόλη μας μια πόλη που αξίζει να ζούμε, στηρίζοντας παράλληλα την υποψηφιότητά του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου για την προεδρία της ενιαίας παράταξης» είπε καλώντας ταυτόχρονα όλους να συμμετάσχουν. «Αύριο ξημερώνει μια νέα ελπιδοφόρα μέρα για το μέλλον του δήμου μας. Ας δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την αναγέννησή του δήμου μας σε μια σύγχρονη πόλη. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς» υπογράμμισε καταλήγοντας.
Ο π. δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαρπαλής αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ιστορικό του εγχειρήματος της ενότητας, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με δική του πρωτοβουλία, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για την πόλη η επιτυχής κατάληξή του. Το γεγονός αυτό, είπε, στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στους δημότες, σε μια περίοδο που ο δήμος βρίσκεται, όπως είπε, σε τελματώδη κατάσταση, τη χειρότερη που γνώρισε ποτέ η Αργυρούπολη και το Ελληνικό . Αναφερόμενος στις συνεχείς παλινωδίες και τις ανερμάτιστες αποφάσεις της δημοτικής αρχής του κ. Χρ. Κορτζίδη, παρέθεσε πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα, για να αποδείξει τη σημερινή κατάντια του δήμου, της πόλης και των υποβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους δημότες. Καταλήγοντας, τόνισε ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του οράματος, των σκοπών και των στόχων της ενιαίας παράταξης, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας την εκλογή ως προέδρου της, του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, μοναδικού υποψηφίου μέχρι την Παρασκευή, 28-1-2013, που έληξε η προθεσμία της δημόσιας πρόσκλησης για υποβολή υποψηφιοτήτων. Καταλήγοντας είπε "Τονίζουμε ότι η διαδικασία ήταν ανοιχτή για όποιον επιθυμούσε να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Αν είχαμε παραπάνω από μία υπoψηφιότητες θα έμπαιναν κάλπες, σύμφωνα με όσα είχαν υπογραφεί από τους τρείς επικεφαλείς και είχαν ομόφωνα αποφασίσει οι Κεντρικές Επιτροπές των 3 πρώην παρατάξεων"
Στο ερώτημα του προέδρου, αν το σώμα συμφωνεί με την εκλογή του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, το σώμα αποφάσισε : Εγκρίνει ομόφωνα την εκλογή του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, ως πρώτου προέδρου της ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης «Ελληνικό-Αργυρούπολη, ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου: όλα για το Ταεκβοντό