Ψυχανεμίσματα….Έριξαν τους κόπους της ζωής μας στα σκουπίδια 

 Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Η θλίψη πλέον είναι διάχυτη και μια αίσθηση πένθους για όλα!! Δημοκρατία, ελευθερία, αξιοπρέπεια… μέλλον… τίτλοι τέλους!
Πιστεύαμε ότι με την ψήφο του ο πολίτης εκλέγει εκπρόσωπό του στη Βουλή… ηλίου φαεινότερο πλέον ότι αυτό δεν ισχύει, αφού ούτε καν ελευθερία γνώμης και άποψης των εκλεγμένων δεν επιτρέπεται! Γνώμες, απόψεις και θέσεις είναι μόνο για τα παράθυρα της τηλεθέασης! Εντός απαγορεύονται, ο έχων αντίθετη άποψη από τη γραμμή του κόμματος, αυτόματα καθίσταται αποδιοπομπαίος τράγος… διαγράφεται επί τόπου!
Γεννάται και το εξής ερώτημα: αφού απαγορεύεται να έχεις διαφορετική άποψη και θέση και να την εκφράσεις επί ενός νομοσχεδίου που τίθεται για ψηφοφορία… τι νόημα έχει λοιπόν η ψηφοφορία; Ψήφος κατά συνείδηση μόνο στα λόγια; Τάχα να έχουμε να λέμε για ‘’δημοκρατικές διαδικασίες’’;
Δυστυχώς φτάσαμε σε σημείο να υποκύπτουμε σε ‘’εκβιασμούς’’ και μέσα και έξω από τη Βουλή! Όλα όσα ακούμε καθημερινά σε τι διαφέρουν από ένα ‘’κοινό εκ-βιασμό’’; Το πού σε οδηγεί δε, το να υποκύπτεις σε εκβιασμούς, δε νομίζω πως χρειάζεται να το αναφέρω!... Μονόδρομος προς την καταστροφή !
Ένας άνθρωπος χάθηκε, τόσοι άλλοι χάνονται καθημερινά αυτοκτονώντας, μη μπορώντας να αντέξουν την ξαφνική τους πτώχευση…(άσχετα αν δεν αναφέρονται στις ειδήσεις), η δε συνέχεια, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να τη δει κανείς… Χάθηκε το αυτονόητο… το εισόδημα του πολίτη είτε ως μισθός, είτε ως σύνταξη… καθημερινά βγαίνει σα Δελτίο καιρού, η είδηση ‘’Δελτίο συντάξεων’’ ‘’Δελτίο μισθών’’!! Ζούμε όλοι υπό την απειλή νέων ‘’χρεών’’ τύπου χαράτσι, μειώσεις, φόροι επί φόρων κλπ., υπό την απειλή φυλάκισης ή παρακράτησης των ‘’χρεών’’ από το ήδη υπάρχον μειωμένο εισόδημα (αν υπάρχει κι αυτό)!
Παρόμοια ‘’τρομολαγνεία’’, παρ’ ότι ήμουν μικρή επί χούντας, δε θυμάμαι, τουλάχιστον σε μας τα παιδιά τότε να υπήρξε! … ούτε χαράτσια, ούτε πρόστιμα, ούτε επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις! Ακόμα και για τα οικοπεδάκια (βλέπε στο σήμερα επιδρομή επί των αυθαιρέτων…) , που είχε αγοράσει ο κόσμος έδωσε δικαίωμα αδείας λυομένου με 1.500 δρχ. αν θυμάμαι καλά που έλεγε ο πατέρας μου… και θεωρείτο νόμιμος και πολλοί βολεύτηκαν τότε. Οι 1.500 δρχ. το ‘’73 αντιστοιχούσαν σε ένα μέσο μισθό… αυτά που ζητούν τώρα από τον κόσμο και μάλιστα για χτίσματα 20ετίας ή και λυόμενα ακόμη, αντιστοιχούν σε εισόδημα ενός έτους ή ετών, ανάλογα με την περιοχή! Δηλαδή μπορεί να πει κανείς ότι έχουμε περιέλθει σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι τότε!...αυτός και ο λόγος της αναφοράς μου κι όχι γιατί θέλω να ‘’υμνήσω’’ την τότε κατάσταση!
Γυρίσαμε χρόνια πίσω λοιπόν, αγγίζουμε πλέον τη δεκαετία του ‘’40, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι … το εισόδημα συρρικνώνεται, ή αφαιρείται (ανεργία), οι δαπάνες απλής επιβίωσης και όχι πολυτελούς διαβίωσης για να ξέρουμε τι λέμε, διαρκώς αυξάνουν… συν χαράτσια και φόροι και θέλουν να λένε πως θα βγούμε απ’ την κρίση και θέλουν να μιλούν για Σωτηρία και επαίρονται κιόλας!!
Οι στοίβες των σκουπιδιών στους δρόμους, θλιβερή εικόνα μέσα σ’ όλα… θυμίζουν πως εκεί έριξαν ένα λαό, μαζί με τους κόπους μιας ζωής!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ