13 Νοεμβρίου 2014

Νέκρωσε η Γλυφάδα συγκοινωνιακά. Οι γραμμές που καταργήθηκαν . Το ψήφισμα του Δ.Σ .Η απελπισία των καταστηματαρχών αλλά και των κάτοικων
Νέκρωσε η συγκοινωνία σε αρκετές περιοχές της Γλυφάδας. Τα δρομολόγια που καταργήθηκαν αφήνουν συγκοινωνιακά ακάλυπτες πολλές περιοχές της Πόλης με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των δημοτών.
Μια από αυτές της περιοχές είναι η Σοφίας  Βέμπο, η παλιά Βουλιαγμένης. Κάτοικοι και καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν κάλεσαν τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου προκειμένου να μάθουν το τι μέλει γενέσθαι στη περιοχή, αφού η διακοπή της συγκοινωνίας είναι ένα άλλο μεγάλο χτύπημα σε καιρό κρίσης στα μαγαζιά αλλά έχει και μεγάλη επικινδυνότητα αφού  από τις λεωφορειακές γραμμές εξυπηρετούσαν σχολεία διακοπή είναι απόφαση του ΟΑΣΣΑ¨,  αποκρίνεται ο Δήμαρχος αλλά και ο τ. Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Σφακιανάκης, ο οποίος είχε φέρει επί Δημαρχείας του τα λεωφορεία στην περιοχή. Ο κ. Παπανικολάου υποσχέθηκε στους κατοίκους  ότι θα πιέσει όσο μπορεί γηια την γρήγορη αποκατάσταση της συγκοινωνίας, αλλα και την δημιουργεια Δημοτικής συγκοινωνίας την οποία και μελετά η Νέα Διοίκηση του Δήμου

Αναλυτικά οι αλλαγές στα νότια προάστια:


Αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών:

114 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΚΑΒΟΥΡΙ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
125 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ
149 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΑΡΗ – ΒΑΡΚΙΖΑ
163 ΒΟΥΛΑ – ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ
170 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΒΑΡΗ
207 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ
232 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΒΥΡΩΝΑΣ
Β3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ) (μέσω ΒΟΥΛ.)
Μεταβάλλεται η διαδρομή των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών ως εξής:

Η λεωφορειακή γραμμή 101 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΛΙΜΟΣ από κυκλική μετατρέπεται σε κανονική με αφετηρία και τέρμα και μετονομάζεται 101 ΑΛΙΜΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Η νέα αφετηρία της ορίζεται σε διαμορφωμένο χώρο στη Μαρίνα Αλίμου. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.
Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 116 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΑΡΗ – ΚΙΤΣΙ τροποποιείται. Νέα διαδρομή και υπό κατάργηση στάσεις.Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 128 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ τροποποιείται. Νέα διαδρομή, νέα στάση και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή 154 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Α. ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝ/ΜΑ ΒΟΥΛΑΣ) μετονομάζεται σε 154 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Α. ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝ/ΜΑ ΒΟΥΛΑΣ). Η νέα Αφετηρία της ορίζεται στην Αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και το Τέρμα της λεωφορειακής γραμμής 124, που βρίσκεται μεταξύ των κτηρίων Διαχείρισης Υλικών ΥΠΑ και Ηλεκτρονικών ΥΠΑ. Νέα διαδρομή και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή 155 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ από κυκλική μετατρέπεται σε κανονική με αφετηρία και τέρμα και μετονομάζεται 155 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Νέα διαδρομή και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή 201 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΑΡΓΥΤΟΥΠΟΛΗ μετονομάζεται σε 201 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.
Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 205 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ μεταβάλλεται. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή 218 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ συγχονεύεται με τη γραμμή γραμμή 232 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ και μετονομάζεται σε 218 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΤ. ΔΑΦΝΗ με μετατρέπεται σε τροφοδοτική του σταθμού Δάφνη. Νέα διαδρομή και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή 237 ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΔΑΦΝΗ από κυκλική μετατρέπεται σε κανονική με αφετηρία και τέρμα και μετονομάζεται 237 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ. Νέα διαδρομή.
Η λεωφορειακή γραμμή Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ) (μέσω ΒΟΥΛΙΑΓ.) μετονομάζεται σε Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (μέσω λ. Βουλιαγμένης.). Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή Α4 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Κ. ΗΛ/ΠΟΛΗ – ΑΡΓ/ΠΟΛΗ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ μετονομάζεται σε 164 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Κ. ΗΛ/ΠΟΛΗ – ΑΡΓ/ΠΟΛΗ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ και μετατρέπεται σε τροφοδοτική του σταθμού Άγ. Δημήτριος. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή Ε22 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ (Express) από express μετατρέπεται σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις, και υπό κατάργηση στάσεις.
Τέλος, ιδρύεται η νέα λεωφορειακή γραμμή 117 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΒΑΡΗ. Διαδρομή και στάσεις.


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Ψήφισμα για την κατάργηση και συγχώνευση λεωφορειακών γραμμών


Μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, το ζήτημα της κατάργησης και συγχώνευσης λεωφορειακών γραμμών συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, το οποίο και υιοθέτησε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

«Ο Δήμος Γλυφάδας αντιδρά έντονα στην κατάργηση και συγχώνευση λεωφορειακών γραμμών, που πλήττει άμεσα την πόλη μας.

Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας στη συγκοινωνιακή υποβάθμιση του Δήμου Γλυφάδας, που στερείται ζωτικών μεταφορικών υπηρεσιών για τους πολίτες.

Με το νέο σχεδιασμό των γραμμών από τις Συγκοινωνίες Αθηνών πλήττεται η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από και προς τη Γλυφάδα, επιβαρύνοντας τόσο τους δημότες, όσο και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Παράλληλα, η μείωση των λεωφορειακών γραμμών θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της κίνησης επιβατικών οχημάτων στην ήδη επιβαρυμένη από κίνηση Γλυφάδα.

Απαιτούμε:

-           Την ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών που διέρχονται από την πόλη μας

-           Την πύκνωση των δρομολογίων από και προς τη Γλυφάδα

-           Την άμεση δρομολόγηση της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό, με τρεις σταθμούς στη Γλυφάδα μετά από τον υφιστάμενο σταθμό στο Ελληνικό

Η προσπάθειά μας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών της Γλυφάδας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα και δυναμικά.»
0 comments :

Δημοσίευση σχολίου