Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 24, 2011

Ηλιουπολη:Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από 10 έως 24/5/11

Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι Ηλιούπολης –δημότες ή μη- να παραμείνουν στο Δήμο για τη γενική απογραφή, που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 10-24/5/11, και να μη μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους.

Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στο Δήμο Ηλιούπολης

Εικόνα
Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει σε πιλοτικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, μαζί με τέσσερις ακόμη Δήμους της Αττικής (Αγ. Δημήτριος, Καισαριανή, Περιστέρι και Π. Φάληρο). Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να αρχίσει από το Σεπτέμβριο και θα

Ερώτηση στη Βουλη απο τον Μιλτιαδη Βαρβιτσσιώτη

Εικόνα
Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα τη «Διακοπή εργασιών του έργου Αθλητικοί και Πολιτιστικοί χώροι στο 6 ο Γυμνάσιο και 6 ο Λύκειο Γλυφάδας ». Ακολουθεί πλήρες το κείμενο .

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης Παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ιαπωνία

Εικόνα
  Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης πρωτοστατεί σε μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας που θα διατεθεί στην Ιαπωνική Πρεσβεία της Ελλάδας προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες Ιάπωνες από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους δημότες μας, ελπίζοντας ότι παρά την περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα μας, οι Έλληνες διαθέτουμε απόθεμα ανθρωπιάς και ο καθένας συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προσφέροντας έμπρακτα βοήθεια στους συνανθρώπους μας στην Ιαπωνία που ζουν πολύ δύσκολές στιγμές και έχουν απόλυτη ανάγκη από την στήριξη όλων μας. Ο αριθμός λογαριασμού που μπορείτε να κάνετε την κατάθεσή σας είναι στην ALPHA BANK 262-00-2002-003300 απευθείας προς την Ιαπωνική Πρεσβεία.

Έφυγε η Μαρία Κοκκορη :Αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά με νοητική καθυστέρηση

Έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών η Μαρία Κόκκορη η «ψυχή» του ιδρύματος “Μ.Κόκκορη”. Η Μαρία Κόκκορη μουσικός στο επάγγελμα αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά με νοητική καθυστέρηση και σύνδρομο Down . Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει θέσει σε λειτουργία από 1ης Μαρτίου 2007 το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα “Μ. Κόκκορη”, το οποίο φέρει το όνομα της δωρήτριας, Μαρίας Κόκκορη , λειτουργεί ως κοινοτικό σπίτι και ως ημερήσιο εργαστήρι και αποτελεί μια μορφή μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που παρέχει υπηρεσίες εξειδικευμένης θεραπευτικής υποστήριξης. Το κοινοτικό σπίτι “Μ. Κόκκορη” διευθύνεται από τον Πανσιόλ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη. Αποτελεί στέγη μακράς διαμονής, όπου γίνονται δεκτά μέχρι 20 αυτοεξυπηρετούμενα κορίτσια από 12 ετών και άνω. Για το κέντρο ημέρας και τα εργαστήρια, γίνονται δεκτά μέχρι και 45 αυτοεξυπηρετούμενα κορίτσια από12 έως 30 ετών.

Γλυφάδα :Συγκεντρώση φαρμάκων- ελπίδα Ζωής με τους γιατρούς του κόσμου

Εικόνα
Γλυφάδα :Συγκεντρώση φαρμάκων- ελπίδα Ζωής με τους γιατρούς του κόσμου Ο Δήμος Γλυφάδας στηρίζει την πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα 99,5» να συγκεντρώσει φαρμακευτικό υλικό για την ενίσχυση του φαρμακείου της Μη Κερδοσκοπικής & Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου (Άλσους 15, Γλυφάδα) και στο Κ.Α.Π.Η. του Αγίου Τρύφωνα, (Αρχιπελάγους 31) ειδικούς συλλέκτες φαρμάκων. Η συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική και θα βοηθήσει στη φαρμακευτική υποστήριξη χιλιάδων οικονομικά αδύναμων Ελλήνων και μεταναστών κάθε ηλικίας που πάσχουν από χρόνιες ή οξείες παθήσεις.   

SUMMER CAMP 2011 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ (CAMP) ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2011

Ο σύλλογος μας για 3 η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει καλοκαιρινό camp   για παιδιά από 05 έως 14 ετών ,   ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΄Α ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ .                                    Περίοδοι καμπ                           Α περίοδος : 16-29 Ιουνίου                           Β περίοδος  : 30-13 Ιουλίου                           Γ περίοδος : 14-27 Ιουλίου               Κόστος συμμετοχής : Το κόστος συμμετοχής παραμένει στα περσινά επίπεδα συμβάλλοντας στην οικονομική κρίση της χώρας μας.                                     150€  (περίοδος)                                     Αδέρφια  140€ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16μμ.

Από θαύμα σώθηκε η Στέλλα Μπεζαντάκου

Εικόνα
Στη Γλυφάδα η Στέλλα και ο σύντροφός της, Χρήστος, είδαν τον χάρο με τα μάτια τους, όταν μηχανή μεγάλου κυβισμού, κάνοντας κόντρες στην παραλιακή, σκόρπισε τον τρόμο. Ένα αυτοκίνητο διαλύθηκε και το δικό της ξέφυγε από τον έλεγχο «Είχα πάει στα εγκαίνια του καταστήματος της Τζο Τόγκου και της Χριστίνας Παππά στη Γλυφάδα με τη φίλη μου, τραγουδίστρια Αφροδίτη Καραγιάννη. Κάποια στιγμή κατεβαίναμε για ποτό στη Γλυφάδα» περιγράφει στην εφημερίδα «Espresso» η Στέλλα. «Εγώ ήμουν μπροστά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύντροφός μου, Χρήστος, και η φίλη μου ήταν ακριβώς πίσω μας. Βρισκόμασταν στην Ανθέων στο φανάρι, στη δεξιά λωρίδα και κάναμε αριστερά στη Βουλιαγμένης. Ανάβει το φανάρι και ξαφνικά ακούω ένα εκκωφαντικό θόρυβο, θραύσματα παντού και ο προφυλακτήρας και η μάσκα ενός αυτοκινήτου να στροβιλίζονται στον αέρα και να σκάνε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου. Εννοείται ότι προς στιγμή χάσαμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Αρχίζω να φωνάζω και να λέω: “Χρήστο, τρακάραμε,

Γλυφάδα:Συνεδριαση της Επιτροπης Ποιοτητας ζωης

Εικόνα
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση , που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, στην οδό   Άλσους 15 , την   28 η   Απριλίου   2011 ,   ημέρα   Πέμπτη   και ώρα 1.00 μ.μ. για   να   συζητήσουμε   για τα   παρακάτω    θέματα : Λήψη απόφασης αναφορικά με τη χορήγηση προέγκρισης για την ίδρυση κατ/τος «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ» σε ισόγειο χώρο,   στη συμβολή της Λεωφ. Ππαπανδρέου και Επιδαύρου 1   του Δήμου μας, ιδιοκτησίας του κ. Ιωάννη ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ του θεοδώρου. Λήψη απόφασης αναφορικά με τη χορήγηση προέγκρισης για την ίδρυση κατ/τος «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ-ΟΥΖΕΡΙ-ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑΣ» σε ισόγειο του χώρο, με διακριτικό τίτλο «25αράκι» στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος 3 και Αγ. Ιωάννου του Δήμου μας, ιδιοκτησίας της «ΑΜΒ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ Ε.Π.Ε» , νόμιμα εκπροσωπούμενης από τον κ. Μάρκο ΓΟΥΤΣΑΡΗ του Χαρίλαου. Λήψη απόφασης αναφορικά με τη χορήγηση προέγκρισης για την ίδρυση κατ/τος «ΚΑΦΕΤΕ

Το τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών, συμβολίζει την Ανάσταση του Xριστού.

Εικόνα
Όταν ένα αυγό "σπάσει' συνήθως γεννιέται μια νέα ζωή. Πολλά ειδη στον πλανητη μας πολλαπλασιάζονται με αυγά.. Ετσι και το πασχαλινό αυγό συμβολίζει το σπάσιμο του τάφου του Xριστού και την Aνάστασή Tου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σύμβολο των ορφικών Μυστηρίων πού ήταν ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από ένα “αυγό”, που συμβόλιζε τον κόσμο που περιβάλλεται από το Δημιουργικό πνεύμα. Στο επίπεδο της μύησης και της φιλοσοφίας, συμβόλιζε τον νεόφυτο που την στιγμή της μύησης έσπαγε το κέλυφος του αβγού και ένας καινούργιος πνευματικός άνθρωπος γεννιόταν.