Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 29, 2012

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη παιδιάτρων στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας»

Για τη διαρκή μείωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο ιατρικό δυναμικό του Παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου « Ασκληπιείο Βούλας », κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής ΝΔ στη   Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης .   Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κος Βαρβιτσιώτης « στο Παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου από τον Μάρτιο του 2012 υπηρετεί μόνος ένας γιατρός, αντί των προβλεπομένων έξι , με συνέπεια τα παιδιά που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Αττικής να στερούνται αυτή τη στιγμή παιδιατρικής κλινικής ».

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσια της  έρευνας εκτίμησης αναγκών  η οποία αποτελεί τη βάση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής στην τοπική κοινωνία, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης ανέθεσε στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.ΠΑ και το Κ.Α.Π.Η. Γλυφάδας, την διεξαγωγή έρευνας για την ποιότητα της ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Στην έρευνα θα συμμετέχουν  άτομα τρίτης ηλικίας, τα οποία είναι μέλη των Κέντρων  Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου καθώς και προσωπικό των Κ.Α.Π.Η. Η έρευνα προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο και τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο κοινό.

Εθελοντικό Πότισμα των Αναδασωμένων Εκτάσεων του Υμηττού στη Γλυφάδααπό τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'' .

Εικόνα
Εθελοντικό Πότισμα των Αναδασωμένων Εκτάσεων του Υμηττού στη Γλυφάδα Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των εθελοντικών ποτισμάτων σε αναδασώσεις του Υμηττού από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'' . Μικροί και μεγάλοι εθελοντές, ανά ομάδες, έδωσαν το παρόν, φροντίζοντας τις δενδροφυτεύσεις που ο ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'' πραγματοποίησε τα δύο τελευταία χρόνια στις καμένες εκτάσεις της Γλυφάδας. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα των τελευταίων ημερών, το ποσοστό επιτυχίας των δενδροφυτεύσεων είναι πολύ υψηλό και η χαρά μας βεβαίως ακόμα μεγαλύτερη καθώς ένα νέο δασάκι δημιουργείται στον Υμηττό χαρη στους εθελοντές, τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής. Ο Σύλλογος ευχαριστεί για μία ακόμη φορά όλους όσους συμμετείχαν στις αναδασώσεις και στα ποτίσματα και εύχεται καλή συνέχεια στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.