Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 20, 2011

Με κάθε λαμπρότητα και σύμφωνα με την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Εικόνα
Με κάθε λαμπρότητα και σύμφωνα με την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τελέσθηκε η Δοξολογία για την απελευθέρωση του Έθνους από τον ζυγό των Τούρκων το 1821, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος  ιερούργησε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας , με την συμμετοχή πλήθος Ιερέων, του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γλυφάδας, αξιωματούχων του στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας, την μαθητιώσα Νεολαία και άλλων επισήμων και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την απελευθέρωση της Πατρίδος κατά το 1821.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνικη Γιορτή της 25ης Μαρτίου στη Γλυφάδα

Εικόνα
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνικη Γιορτή της 25ης Μαρτίου στη Γλυφάδα.Μετα την Λειτουργεια στον Ιερό Ναό Κωσταντίνου και Ελένης, ακολούθησε η κατάθεση Στεφάνων στο Μνημειο του Αγνωστου Στρατιώτη στη Γλυφάδα. Σχεδόν όλοι οι Συλλογοι της Γλυφάδας τίμησαν τους Ηρωες της Απελευθέρωσης του Γένους με την κατάθεση Στεφάνων.Ακολούθησε η παρέλασηη στην δό Ζεπου
Εικόνα
Με συναρπαστικούς αγώνες και μεγάλη συμμετοχή, ερασιτεχνών αθλητών/αθλητριών από Αττική, Κεφαλλονιά, Βόλο και Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το 7ο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 23/3/11

Εικόνα
Ο σύλλογός μας, σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΡΚΑΔΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ "Ο ΑΡΚΑΣ", προγραμματίζει διήμερη εκδρομή στην περιοχή όπου ανακαλύφθηκε η πόλη της αρχαίας Τραπεζούντας, έξω από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2011.

Μπλόκο και για χρέη προς ΟΤΑ

Εικόνα
ΜΠΛΟΚΟ στη χορήγηση φορολογικής ενηµερότητας για όσους χρωστούν σε ΟΤΑ βάζει το υπουργείο Οικονοµικών µε προσθήκη που κατατέθηκε χθες στο νοµοσχέδιο για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής.Ετσι επεκτείνεται και. στους δήµους το µέτρο της µη χορήγησης φορολογικής ενηµερότητας εφόσον ο πολίτης έχει χρέη προς κάποιον ΟΤΑ, όπως ζητούσε εδώ και καιρό η ΚΕ∆ΚΕ. Σε περίπτωση δε που ο πολίτης έχει να εισπράξει κάποιο ποσό από µια δηµόσια υπηρεσία, π.χ. επιστροφή φόρου από την Εφορία,αλλάπαράλληλα οφείλει έναποσό σε δήµο, τότε αυτό θα του παρακρατείται και ο ίδιος θα εισπράττει τη διαφορά. Ακριβώς για τον λόγο αυτόν οι ΟΤΑ υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων τις οφειλέςπρος αυτούς που συνεπάγονται τη µη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενηµερότητας. ΤΟ ΜΕΤΡΟ της καθιέρωσης δηµοτικής φορολογκής ενηµερότητας αποτελούσε πάγιο αίτηµα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο εξής µε τη ρύθµισητου υπουργείου Οικονοµικών οιοφειλές ενός πολί

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΝΔΡΑΚΗ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σ.ΒΕΜΠΟ 19, ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΗΛ.2109641360-1  

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας γιατί έχει ανακύψει ένα μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής συμπεριφοράς που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Πόλη. Η αποκάλυψη του προεκλογικού «Μνημονίου Συνδιοίκησης» ευτελίζει τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και προσβάλλει βάναυσα τους δημότες της πόλης  που προσήλθαν στις κάλπες με μοναδικό γνώμονα τις προγραμματικές προτάσεις των υποψηφίων.

Συνέντευξη Τύπου Δημαρχου Γλυφάδας

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κώστας Κόκκορης , θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 και ώρα 15.00 μ.μ., στο Δημαρχείο – αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, (Άλσους 15).

προσθήκη πέντε (5) αιθουσών διδασκαλίας στο 16ο Δημοτικό Σχολείο

Εικόνα
Η προσθήκη πέντε (5) αιθουσών διδασκαλίας στο 16 ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας ήταν το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφει σήμερα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) κ. Ηρακλή Δρούλια και το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κώστα Κόκκορη . Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων εξήντα έξι χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι ευρώ  (1.566.166,10 ευρώ) συμπεριλαμβανομένων απροβλέπτων, αναθεώρησης και ΦΠΑ.  Η εκτέλεση της προγραμματικής σύμβασης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 12-8-2012 και ο χρόνος κατασκευής του έργου ορίζεται σε 330 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης. Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Γλυφάδας με μελέτη και κατασκευή σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Οργανισμού και η χρηματοδότησή του σύμφωνα με τους όρους της προγραμματικής σύμβασης. Στη συνέχεια οι κ.κ. Δρούλιας και Κόκκορης επισκέφθηκαν το 2 ο Γυμνάσιο Λύκειο προκειμένου να εξετάσουν την επανατοποθέτηση των υαλοπ

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗ

Εικόνα
"Στις 17 Μαρτίου δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο, υποτιθέμενο συμφωνητικό συνδιοίκησης για το Δήμο Γλυφάδας, μεταξύ των τότε υποψηφίων Δημάρχων κ. Κώστα  Κόκκορη και των κ.κ. Στυλιανού Λανδράκη και Οδυσσέα Παπαδόπουλου. Κατ' αρχήν θεωρώ ότι δεν αληθεύει. Δηλώνω ότι τέτοιες ενέργειες μου είναι άγνωστες και δεν με αφορούν. Ζητώ να δοθούν εξηγήσεις εάν τα παραπάνω δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή, εάν είναι αποκύημα της φαντασίας των συντακτών τους. Επειδή η συστράτευσή μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ" είχε και έχει ως μοναδικό σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά μου στα κοινά του Δήμου μας, διαχωρίζω τη θέση μου από τέτοιου είδους πρακτικές που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου". Βασίλειος Γ. Μουλακάκης

ΓΛΥΦΑΔΑ: ΕΓΚΥΡΕς ΟΙ ΕΚΛΟΓΈς ΤΗΣ14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΚΏΣΤΑς ΚΟΚΚΟΡΗς

Δημοσιεύθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά η απόφαση που επικυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 14ης Νοεμβρίου 2010. Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση απορρίφθηκε η ένσταση του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αφού «ανατράπηκαν» μόλις 21 ψηφοδέλτια γεγονός που δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής: Δυνατή Γλυφάδα – Κώστας Κόκκορης: 11.240 Μαζί για τη Γλυφάδα- Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:11.209 Η αντένσταση του κ. Κώστα Κόκκορη δεν εξετάστηκε αφού το δικαστήριο έκρινε ότι αυτό παρέλκει, καθώς με την ένσταση του κ. Βαρβιτσιώτη, ο αριθμός των ψηφοδελτίων που άλλαξαν δεν υπερέβαινε τα 52 σε αριθμό ώστε να αλλοιώνεται το τελικό αποτέλεσμα.