Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 6, 2011

Ηλιούπολη: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 9/2/11 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Με ενδιαφέροντα θέματα συνεδρίασε στις 9/2/11, το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα σημαντικότερα από αυτά ήταν το αίτημα για παραχώρηση της χρήσης τριών αιθουσών του 5 ου Λυκείου στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», για στέγασή του, και η ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στην πόλη μας. Του πρώτου αιτήματος εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χ. Γιαννάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινωνική προσφορά τού μη κερδοσκοπικού Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», που δημιουργήθηκε από γονείς ατόμων με αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες, και λειτουργεί ως Μονάδα εκπαίδευσης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής. Πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες του Κέντρου αφορούν σε δημιουργικά εργαστήρια (κεραμικής, χειροτεχνίας, πληροφορικής κ.λ.π.) και σε τμήματα προγραμμάτων κοινωνικοποίησης (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ομάδες γονέων), και εξήγησε ότι η χρήση των συγκ

Δημήτριος ΚαραπάνοςΘέμα: Δήλωση υποψηφιότητας

Εικόνα
Σχετ.: Η υπ΄ αριθμόν 3927/26-1-2011 προκήρυξη του κ. Δημάρχου για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης 1.     Έλαβα γνώση της παραπάνω προκήρυξης και δηλώνω την υποψηφιότητά μου.  Εκτιμώ ότι ο νεοσύστατος θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έτυχε ευρύτερης αποδοχής, ανεξάρτητα της αποδοχής ή μη του Νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»           που το εισήγαγε.  Στηρίζω τον θεσμό, διότι αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο και το κύρος της Αυτοδιοίκησης.  Εάν λειτουργήσει σωστά, θα ενισχύσει την ευρυθμία σχέσεων Δημοτών και επιχειρήσεων με τις τοπικές αρχές.  Μπορεί επίσης να αποφορτίσει το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης με την αποτροπή πολλών διενέξεων να οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες για την επίλυσή των.

Γλυφάδα :Αττικός Πνευματικός Όμιλος Γλυφάδας πρόσκληση

Ο Αττικός Πνευματικός Όμιλος Γλυφάδας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Congo Palace (επί της Ποσειδώνος , απέναντι από τα Αστέρια) με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου με συνοδεία πλούσιου μουσικού προγράμματος.

ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗΣ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου ο ΑΓΟΓ Ευρυάλης γιόρτασε τα 25 χρόνια παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα της Γλυφάδας.Στην κοπή της πίτας της ομάδας  παρεβρέθηκε πλήθος κόσμου ,αθλητών παλιοί παράγοντες του συλλόγου και εκπρώσοποι του Δήμου Τιμήθηκαν οι πρώτοι παράγοντες που ίδρυσαν τον Σύλλογο μας το 1986. Από πλευράς Βόλλευ τιμήθηκαν οι : Μπακογιάννης Ηλίας (αθλητής),Χαμπίπης Παναγιώτης(Προπονητής) για την πολύχρονη προσφορά στον σύλλογο ,Καρολίνα Μπαρζούκα ,Μαργαρίτης Αθανάσιος (για την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη των Εθνικών ομάδων),Τζούριτς Δημήτρης (MVP). Τα τμήματα Βόλλευ ήταν από τα πρώτα που ιδρύθηκαν (Ανδρών-Γυναικών) και συνεχίζουν αδειάλειπτα την λειτουργία τους 25 χρόνια χαρίζοντας επιτυχίες στον σύλλογο και γυμνάζοντας χιλιάδες αθλήτες και αθλήτριες όλα αυτά τα χρόνια

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο ΚΑΠΗ Άνω Γλυφάδας (Σοφίας Βέμπο 18) στις 19:00 συζητάμε μαζί με εργαζόμενους στα Μ.Μ.Μ. με θέμα: Δημόσιες συγκοινωνίες και εργασιακές σχέσεις τη εποχή του μνημονίου-Κίνημα Ανυπακοής δεν πληρώνω.  

βιωματική ομάδα γονέων απο τοΚέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας

Εικόνα
ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας  θα υλοποιήσει βιωματική ομάδα γονέων με στόχο  τη στήριξη του γονιού στο ρόλο. Η ομάδα αρχίζει στις 17 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη στις 10 π.μ. Η διάρκεια της είναι δίωρη και θα έχει 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Ο χώρος διεξαγωγής της είναι το Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας ( Ελ. Βενιζέλου και Ηρακλείου 19, α΄ όροφος).

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Εικόνα
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Εξαιρετικά εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν ανταπόκριση των Ηλιοπουλιτών στην πρόσκληση του ΕΝΑΚ για την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης καθώς και ο περιβάλλοντας χώρος κατακλίστηκε   από μεγάλο πλήθος Ηλιοπουλιτών και η παγωμένη αίθουσα ζεστάθηκε από από τα θετικά συναισθήματα των παρευρισκομένων.

Ψηφισμα-Διαμαρτυρία του Δ.Σ. Γλυφάδας για την κατάργηση των Λεορειακών Γραμμών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας κατά τη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου 2011   έλαβε ΨΗΦΙΣΜΑ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (αριθμός απόφασης 18/2011 ). ΨΗΦΙΣΜΑ Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη συνεχή υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του κοινού με την κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών Β4 και την ταυτόχρονη αραίωση των δρομολογίων που διατηρούνται όπως η Α4.             Τα μέσα μαζικής μεταφοράς επιτελούν κοινωνικό έργο, άρα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους και να κυριαρχήσουν στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, στα πλαίσια ενός σύγχρονου και αξιόπιστου δικτύου. Αυτό προϋποθέτει δραστική οικονομική στήριξή τους με δημόσιους πόρους. Το Ι.Χ. είναι ακριβό , ρυπαίνει , αφαιρεί σημαντικό ελεύθερο χώρο και χρόνο από τους εργαζόμενους.             - Διεδικούμε ·          Λεωφορειακές γραμμές ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του δήμου μας ·          Συγκοινωνιακή κάλυψη ολόκληρων περιοχών του Δήμου μας ·          Βελτίωση της σύνδεσης

ΓΛΥΦΑΔΑ:ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ Τα ευχαριστήρια στον Δήμαρχο Κώστα Κόκκορη

Εικόνα
Αίσια έκβαση είχε η εκδίκαση της υπόθεσης των συμβασιούχων εργαζομένων Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου καθώς - με προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου - από σήμερα είναι πλέον στην εργασία τους ενώ θα πληρωθούν αναδρομικά τους μισθούς που τους αναλογούν.

Πρόσκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Εικόνα
Αγαπητοί   Συνάδελφοι, Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση , που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, στην οδό   Άλσους 15 , την 9 η Φεβρουαρίου 2011 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00  π.μ. για  να  συζητήσουμε  για τα  παρακάτω   θέματα: Λήψη απόφασης αναφορικά με τη χορήγηση προέγκρισης για την ίδρυση κατ/τος ή επιχείρησης «ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ» σε ισόγειο χώρο που βρίσκεται στην οδό  Δούσμανη αρ. 5 του Δήμου μας, ιδιοκτησίας του  κ . Μιχάλη ΝΟΜΙΚΟΥ του Κων/νου (από αναβολή). Λήψη απόφασης αναφορικά με τη χορήγηση (ανανέωση) άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων «Στερεοφωνικού συγκροτήματος και περιστασιακά μιας (1) κιθάρας και ενός μπουζουκιού, χωρίς ενισχυτή και μικροφωνικές» έτους 2011, για το κατάστημα ή επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί ως «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ με παρασκευαστήριο» με διακριτικό τίτλο « ATHENS GOLF » που βρίσκεται στην Κ

HΛΙΟΥΠΟΛΗ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2011

Εικόνα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Σας   προσκαλούμε   σε   συνεδρίαση ,   που   θα   γίνει    στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου μας στην οδό Άλσους 15 ,          την   9η    Φεβρουαρίου   2011,   ημέρα   Τετάρτη     και ώρα   7.00   μ.μ. για να συζητήσουμε   και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω   θέματα :