Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 11, 2012

Γλυφαδα:Καθαρισμός των νησίδων

Εικόνα
Η Δημοτική αρχή συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπλασης και καθαρισμού, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Συγκεκριμένα συνεργεία της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου έχουν ολοκληρώσει το έργο καθαρισμού 35 στρεμ. (35χλμ. μήκος επί 10μ. πλάτος) νησίδων κατά μήκος της Λεωφ. Ποσειδώνος και εντός των ορίων το Δήμου Γλυφάδας,   προβαίνοντας σε αποψίλωση χόρτων και χαμηλής βλάστησης, περιποίηση του πρασίνου, κλάδεμα και καθαρισμό των δέντρων, απομάκρυνση σκουπιδιών. Η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια πρόκειται να προχωρήσει σε σπορά γρασιδιού και αντικατάσταση του κατεστραμμένου αρδευτικού δικτύου. Παράλληλα με δαπάνη του Δήμου θα φυτευτούν στις νησίδες των εισόδων της πόλης (Αγ. Κων/νος & Πλ. Βεργωτή) εποχιακά λουλούδια και αρωματικά φυτά. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται και η αναμόρφωση του πάρκου δίπλα από τον Αγ. Κωνσταντίνο, όπου θα φυτευθεί γρασίδι και διαφόρων ειδών φυτά.

Γλυφαδα:1961 – 1974: Μνήμες …13 Χρόνων Πολιτικής Ιστορίας

1961 – 1974: Μνήμες …13 Χρόνων Πολιτικής Ιστορίας Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "1961-1974: Μνήμες... 13 Χρόνων Πολιτικής Ιστορίας" του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της «Κοινωνικής, Αθλητικής, Πολιτιστικής Παρέμβασης» Κ.Α.Π.ΠΑ. του Δήμου Γλυφάδας για δύο εβδομάδες.   Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, στις 8.00 μ.μ., στο Κ.Α.Π.ΠΑ. (Καραϊσκάκη 34 & Τσιτσάνη). Διάρκεια έκθεσης : 14 Νοεμβρίου 2012 – 30 Νοεμβρίου 2012 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. & 5.00 μ.μ. – 9. μ.μ. Τρίτη – Παρασκευή: 9.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. Κυριακή: 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. Σάββατο κλειστά

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Δ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ένα χαμόγελο για << Το Χαμόγελο του Παιδιού>>

Εικόνα
Στην προσπάθεια   να μη σβήσει το << Το Χαμόγελο του Παιδιού>> συμβάλλουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας , συγκεντρώνοντας στους χώρους τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης , όλο το μήνα Νοέμβριο . Μία αξιέπαινη κίνηση που ευαισθητοποιεί τα μικρά παιδιά στον εθελοντισμό , εν όψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων . Για όσους επιθυμούν να συμβάλλουν σ’ αυτή μας την προσπάθεια παραθέτουμε λίστα προιόντων που ζητούνται : ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ :

Π.Αντωνιος Χρησου.Ενα μεγαλο ευχαριστω..

Εικόνα
  Έχουμε μάθει στην εποχή μας να γενικεύουμε και να μηδενίζουμε τα πάντα. Σήμερα όμως που συνέβηκε το εξής περιστατικό το οποίο δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα… Μετά τη λήξη της διακονίας μου σήμερα στον Ιερό Ναό (Θ. Λειτουργία, Εφημερία, Κατηχητικά) κατεβαίνοντας προς το σπίτι μου, σταμάτησα στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη (επί της οδού Πρίγκηπος Πέτρου στα όρια Γλυφάδας με Βούλα) για να ψωνίσω λίγα συγκεκριμένα πράγματα για το σπίτι. Επειδή είχε πολύ κόσμο και πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αναγκάστηκα να παρκάρω με Αλάρμ μπροστά από το σούπερ μάρκετ και όχι στο παρκινγκ του, με δεδομένο ότι δεν θα αργούσα. Μπήκα βιαστικά στο κατάστημα για να φύγω και γρήγορα όπου ακούω κάποια στιγμή ανακοίνωση από τα ηχεία, τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου μου και ότι έπρεπε να μεταβώ στην είσοδο!

Μέχρι την Τετάρτη κλειστός ο Δήμος Γλυφάδας λόγο της αποφάσεως για την απόλυση υπαλλήλων αορίστου χρόνου

Εικόνα
Μεχρι το τέλος του μηνός πρέπει να απολυθούν δέκα υπάλληλοι που προσελήφθησαν με διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ  συμφωνα με τα νε  αμέτρα Στη Γλυφάδα,   οι εργαζόμενοι, στον πρώτο όροφο, που βρίσκεται το γραφείο προσωπικού και  το πρωτόκολλο, σφράγισαν την είσοδο καρφώνοντας ξύλινες τάβλες, προκειμένου να μην πρωτοκολληθεί κανένα εισερχόμενο έγγραφο, σχετικό με τις απολύσεις, ούτε βέβαια και να σταλούν στ' αρμόδια υπουργεία καταστάσεις με τα ονόματα που έχουν ζητηθεί, από κάθε δήμο, για τους υπαλλήλους που πρέπει να απολυθούν.  Ο Δήμος Γλυφάδας μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνει κλειστός και θα λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας.  χρι το τέλος του μηνός πρέπει να απολυθούν δέκα υπάλληλοι ΔΕ αορίστου χρόνου, που προσελήφθησαν με διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ. Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα 10 άτομα που είναι υπό απόλυση βρίσκονται και δύο άτομα ΑμΕΑ. Στο συγκεκριμένο δήμο,  λοιπόν, οι εργαζόμενοι, στον πρώτο όροφο, που βρίσκεται το γραφείο προσωπικού και  το πρωτόκολλο, σφράγ