Δηνος Ελληνικου Ατικης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού:
η υπουργός «προβληματίζεται» αλλά δε συζητά;


Από τις 23 Νοεμβρίου έχουμε ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος για το θέμα του μητροπολιτικού πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.
Μας προκαλεί ανησυχία τόσο η σιωπή της στο αίτημά μας, όσο και το γεγονός ότι σε διάφορα μέσα ενημέρωσης φέρεται προβληματισμένη σχετικά με το κόστος της δημιουργίας του πάρκου ακόμη και σχετικά με την αναγκαιότητά του.
Στο διάστημα αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα- δράσεις για την Αθήνα με σκοπό τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Από τα μέτρα αυτά απουσιάζει το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό.
Στο μεταξύ δημοσιεύματα του τύπου νεκρανασταίνουν την ιδέα της μεταφοράς συντελεστή δόμησης στο χώρο του αεροδρομίου με πρόσχημα το «πρασίνισμα» της Δυτικής Αθήνας ή «ομφαλοσκοπούν» σχετικά με το τι θα ήταν καλύτερο για το λεκανοπέδιο «οι πολλοί, μικροί, διάσπαρτοι σε όλη την Αθήνα χώροι πρασίνου ή το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό».
Θεωρίες καθόλου καινοφανείς οι οποίες με επιστημονικά και πολιτικά επιχειρήματα έχουν απαντηθεί, στο επιστημονικό τριήμερο «Τρεις Μέρες, για μια Ζωή» που πραγματοποιήσαμε το 2008 με τη συμμετοχή πλήθους επιστημονικών και κοινωνικών φορέων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Μπορούμε να κατανοήσουμε τους προβληματισμούς της κας υπουργού.
Δεν κατανοούμε όμως τη μέχρι τώρα στάση της απέναντι στο αίτημά μας να συναντηθούμε για να συζητήσουμε το θέμα του μητροπολιτικού πάρκου .
Δεν θα κοστίσει τίποτε στην εθνική οικονομία μια τέτοια συνάντηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ