ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΕΠ ΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ


1.200 δημοτικά ηλεκτρονικά ΚΕΠ
Τη λειτουργία 1.200 δημοτικών ηλεκτρονικών ΚΕΠ προβλέπει το πολυνομοσχέδιο «Καλλικράτης». Πρόκειται για ένα είδος ΑΤΜ μέσω του οποίου οι δημότες θα μπορούν να τυπώνουν πιστοποιητικά, δικαιολογητικά και ό, τι έγγραφα του δήμου χρειάζονται. Για τον σκοπό αυτόν θα εκδοθούν οι λεγόμενες «έξυπνες κάρτες» (κάτι αντίστοιχο με τις κάρτες των τραπεζών) οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στον δημότη να μπορεί με τον κωδικό του να τυπώνει από τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ τα χαρτιά του 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 98 οι δήμοι συνιστούν ειδικό αυτοτελές γραφείο για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες ή στα αρμόδια Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Προβλέπεται ακόμα να επεκταθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες με τρόπο τέτοιο, ώστε να καταστούν διαλειτουργικά τα συστήματα.

Τέλος, θεσμοθετείται ο «Συμπαραστάτης του Δημότη», ο οποίος θα εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και θα αναφέρεται στον «Συνήγορο του Πολίτη». Ο ρόλος του είναι η υποδοχή αιτημάτων των δημοτών και η διαμεσολάβησή του για την επίλυση προβλημάτων κακοδιοίκησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ