Απόψεις :Αρθρο της Λενας Καπετανακη- Μαυρακακη


Πληθαίνουν κάθε μέρα οι φημολογίες περί επιλογής προσώπου Χ ως δημάρχου στη πόλη μας.
Πληθαίνουν και οι διακαείς πόθοι ορισμένων αξιωματούχων και μη , πρασίνων αλλά και….. γαλάζιων φοβούμενοι ότι με τα νέα δεδομένα στους δήμους δεν θα μπορούν να παίξουν το παιχνιδάκι που έμαθαν να παίζουν , δεν θα μπορούν να είναι στα δημοτικά πράγματα παρόντες και …. θα εξαφανιστούν, κοινώς θα πάνε από εκεί που ήρθαν .
Τσ, τσ,τς ! για φαντάσου βρε παιδί μου , συμφορά μεγάλη θα μας βρει αν δεν τους ξαναδούμε .

Αλλά για φανταστείτε να δούμε και το δήμαρχό μας ως Πρόεδρο του επόμενου δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα με την απόλυτα αντίθετη ιδεολογικά παράταξη ; Μόνοι τους τα κανονίζουν , μόνοι τους τα λένε , μόνοι τους συνδιασκέπτονται …. Ε! αυτό κι αν είναι , να το δουν οι πράσινοι και να φύγουν μίλια μακριά . Και όχι μόνον ! πού ξερετε μπορεί να δούμε και άλλα πρόσωπα γένους θηλυκού , θρασύτατα να παίζουν σοβαρούς ρόλους στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας γιατί θεωρούν εαυτούς ικανούς να ελέγξουν ένα ολόκληρο κόμμα . Χα,χα,χα εδώ γελάνε !

Ο αγώνας εναντίον αυτών των προσπαθειών πρέπει να είναι μετωπικός, τολμηρός και ασυμβίβαστος.


Άλλοι πάλι γεννημένοι μέσα από τα σπλάχνα του κόμματός τους , αθώοι κι έντιμοι πολίτες περιμένουν με απόλυτη υπομονή τις κεντρικές αποφάσεις , και συμπεριφέρονται ως κομματικά μέλη με μοναδικό όπλο τους την επιχειρηματολογία και τις πολιτικές τους θέσεις .Αυτοί αν κληθούν να εκφραστούν θα πουν τα πάντα γιατί γνωρίζουν πολλά και θα τα πουν όλα . Τότε δεν θα ξέρουν πού θα πάνε να κρυφτούν οι … παράγοντες και οι παραγοντίσκοι .

Ο υπερβολικός τρόπος επιβολής προσώπων από κάποιους , κατά την άποψή μου ,είναι δείγμα αναξιοπιστίας και μειωμένης πολιτικής αξιοπρέπειας γιατί γνωρίζοντας τα πρόσωπα που εμπλέκονται σ αυτές τις προσπάθειες είναι αντιληπτό ότι υπάρχουν συμφέροντα . Η πολιτική διαδρομή του καθενός μέσα στη πόλη που γεννηθήκαμε και ζούμε είναι σε όλους γνωστή . Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας , άρα ξέρουμε πολλά ο ένας για τον άλλο.






Θεωρώ ότι είναι άδικο και ανίερο να γίνονται τέτοιες ενέργειες απέναντι σ’ έναν άνθρωπο που επί τριάμισι χρόνια όργωσε τη Γλυφάδα και μάτωσαν τα πόδια του γυρίζοντας όλες τις γειτονιές για ν’ αφουγκραστεί τα προβλήματά της , που δεν ενέδωσε σε καμία πρόκληση , δεν ψήφισε κανένα ύποπτο θέμα, που οι πολιτικές του θέσεις ήταν απόλυτα εναρμονισμένες με τις θέσεις της πολιτικής του παράταξης και επιστημονικά τεκμηριωμένες , που υπερασπίστηκε το δημόσιο χρήμα και πολλά θέματα πολλών δημοτών μας , που τον αγαπούν και τον αποδέχονται οι δημότες όλων των πολιτικών χώρων , που είναι από τα ελάχιστα άτομα που έχουν επάγγελμα και εργάζονται και δεν περιμένει να ζήσει από το δημόσιο χρήμα ΑΛΛΑ που όλα αυτά δεν αρέσουν σε μεμονωμένες ομάδες παραγόντων .

Τώρα τι δουλειά έχει τον να προσπαθούν να πείσουν έναν άνθρωπο που αν και κάτοικος της πόλης είναι παντελώς άσχετος με τα θέματά της , είναι απορίας άξιον .Το … από δήμαρχος κλητήρας μας λέει κάτι ; Τι σημαίνει αυτό ; Ταπεινότητα ; Ασφαλώς όχι γιατί εγώ έχω ερωτηματικά ! Επάγγελμα έχουμε ; Να ζήσουμε μόνοι μας μπορούμε ; έχουμε τη δυνατότητα ; Ή περιμένουμε μόνο από καμιά καλοπληρωμένη θεσούλα του κράτους ;

Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτές τις ενέργειες τις έχουμε ξαναζήσει και θεωρώ ότι όσο κι αν προσπαθούν να καλλιεργήσουν το κλίμα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις το πράγμα θα γυρίσει μπούμερανγκ γιατί δεν έχουν καθόλου υπομονή , βιάζονται …. Έχουν πρεμούρα μη χάσει η βενετιά βελόνι και τότε τι θα κάνουν!

Θα πετύχουν δίχως άλλο με αυτό τον τρόπο τη συσπείρωση των πολιτών και τη γενικευμένη εκτίμηση στο πρόσωπο του υπάρχοντος γιατί οι πολίτες έχουν αντανακλαστικά διαπίστωσης της αδικίας, της κακότητας και της υπερβολής.

Σκόρπιες δυνάμεις υπάρχουν παντού , διεργασίες υπάρχουν καταλυτικές . Οι κατευθύνσεις είναι λάθος . Έχουν ως αφετηρία την εκλογική, πεπατημένη οδό:
Nα αυτοαναγορεύονται κάποιοι ως κέντρα κομματικής καθοδήγησης για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ