Ανοιχτοι Οριζοντες:Θυμώνουμε . . . αλλά δεν αδιαφορούμε




Πολλά είναι αυτά που μας κάνουν να θυμώνουμε μ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την πορεία του Δήμου μας.
Θυμώνουμε, γιατί καλούμαστε, για μια ακόμα φορά, να πληρώσουμε τα σπασμένα ώστε να βγει η χώρα μας από την κρίση, ενώ αυτοί που φταίνε μένουν ατιμώρητοι και όσοι πλούτισαν τόσα χρόνια γελούν εις βάρος μας.
Θυμώνουμε, γιατί άλλη μια τετραετία στο Δήμο μας πάει χαμένη, τα πιο σημαντικά προβλήματα της πόλης μένουν άλυτα, ενώ αυτοί που ευθύνονται ετοιμάζονται ανερυ-θρίαστα να επαναδιεκδικήσουν την παραμονή τους στην εξουσία.
Θυμώνουμε, γιατί οι ύβρεις και οι συκοφαντίες έχουν αντικαταστήσει τον δημιουρ-γικό διάλογο και την υποχρέωση όλων να καταθέτουν προτάσεις, ενώ συνεχώς υπο-βαθμίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο.
Θυμώνουμε, αλλά δεν αδιαφορούμε. Αντίθετα πεισμώνουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας για ανθρώπινη ζωή, για να δώσουμε διέξοδο στην πόλη μας, με δράσεις, προτάσεις, παρεμβάσεις και την επικαιροποίηση του Δημοτικού μας Προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα:
• Στις 10/1/10 πραγματοποιήσαμε το Οργανωτικό μας Συνέδριο, ψηφίσαμε Πρόγραμμα Δράσης και Πολιτική Απόφαση, εκλέξαμε με μυστική ψηφοφορία τα όργανά μας, την υποψήφια Δήμαρχο και το 50% των υποψ. Δημοτικών Συμβούλων.
• Στις 29/1/10 πραγματοποιήσαμε με επιτυχία τον ετήσιο χορό μας και στις 8/3/10, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώσαμε εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και Εργασία – Προοπτικές, Ανεργία», συνεχίζοντας ένα θεσμό που καθιερώσαμε τα τελευταία χρόνια.
• Στις 26/2/10 καταθέσαμε στην Υπουργό ΠΕΚΑ μελέτη για την προστασία του βουνού με ενσωματωμένες τις προτάσεις μας για κάλυψη ζωτικών αναγκών της πόλης, καθώς και υπόμνημα στην Περιφέρεια Αττικής για κήρυξη ως αναδασωτέων όλων των εκτάσεων που κάηκαν το καλοκαίρι του 2009.
• Στις 13 και 14 Μαρτίου, συνδιοργανώσαμε με την ΠΑΝΑΚ, Γενική Συνέλευση των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων από όλη την Ελλάδα και ημερίδα με θέμα «Το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης».
• Συνεχίζοντας το διάλογο με τους πολίτες, πραγματοποιήσαμε με επιτυχία στις 25/4/10 συγκέντρωση στην περιοχή της Πλ. Ξενοφώντος, όπου δώσαμε την δυνατό-τητα να εκφράσουν τις απόψεις τους πολλοί συνδημότες μας. Επόμενος σταθμός μέσα στο Μάιο, η περιοχή του Αγ. Τρύφωνα στην Τερψιθέα.
• Έχοντας καταστατικά κατοχυρώσει την συλλογικότητα στην επεξεργασία των θέσεων και στην λήψη των αποφάσεων μας, έξη (6) Ομάδες Δουλειάς (Τοπικής Αυτο-διοίκησης, Μοντέλου Ανάπτυξης της Πόλης, Περιβάλλοντος, Έργων Υποδομής, Παιδεί-ας – Πολιτισμού – Αθλητισμού, Υγείας – Κοινωνικής Μέριμνας) εργάζονται πυρετω-δώς για την επικαιροποίηση του Δημοτικού μας Προγράμματος.
• Πέρα από τις μελέτες και τις τακτικές συνεδριάσεις, πραγματοποιούμε επι-σκέψεις σε χώρους δουλειάς και άλλους Δήμους, για συγκέντρωση στοιχείων και απόκτηση εμπειριών και γίνονται συναντήσεις με φορείς, ώστε να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις τους.
• Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010 εκδώσαμε το 5ο Ενημερωτικό μας Δελτίο, το οποίο διανεμήθηκε σε όλη την πόλη και είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το επόμενο, με σκοπό οι συνδημότες μας να γνωρίζουν τις θέσεις και τις δράσεις μας.
• Στις 7/6/10, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνουμε στο Δημαρχείο της πόλης εκδήλωση – παρουσίαση με θέμα «Το Περιβάλλον και η Πόλη μας».
• Συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή και άρχισε η προετοιμασία της πραγματοποίησης του Προγραμματικού μας Συνεδρίου στις 28 Ιουνίου 2010.
Έτσι δυναμικά συνεχίζουμε την εξάχρονη ενεργή παρουσία μας, έχοντας την πε-ποίθηση ότι κανένας «φωτισμένος σωτήρας», παλιός ή νέος, δεν πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματά μας, αν δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια μας.
Θυμώνουμε επομένως με όσα συμβαίνουν, αλλά δεν αδιαφορούμε.
Τη λύση στην πόλη θα δώσουμε εμείς, οι σκεπτόμενοι πολίτες με τους Α-ΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και την Αθηνά Λυγνού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ