Με επιτυχία συνεχίζονται οι συναντησεις με τους πολιτες της Γλυφάδας, του Κώστα Κόκκορη.





Ο καφές συνδέθηκε με την πολιτική και τη λογοτεχνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την απελευθέρωσή της χώρας από τον τουρκικό ζυγό άνθισαν τα πολιτικά και φιλολογικά καφενεία, όπου μαζεύονταν άνδρες μόνο για να συζητήσουν τα τρέχοντα γεγονότα, καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος γρήγορης ενημέρωσης. Το "κατάλοιπο - παράδοση" εκείνης της εποχής συνεχίζεται και σήμερα από τον επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης "Δυνατή Γλυφάδα - Κώστας Κόκκορης". Βέβαια σήμερα οι θαμώνες των καφενείων είναι και άντρες και γυναίκες. Άλλωστε από τότε άλλαξαν πολλά. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι οι συζητήσεις επί συζητήσεων για τα πεπραγμένα της πολιτικής και των πολιτικών.
Ο Κώστας Κόκκορης σε μια σειρά επισκέψεων στα καφενεία της Πόλης ενημερώνεται από τους κατοίκους αλλά και τοποθετείται στα προβλήματα και τις λύσεις τους που θα υπάρξουν σε κάθε γειτονιά του Δήμου. Θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο ολοκληρωμένο και εφικτό κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης. Όπως τα προβλήματα του τόπου έχουν ονοματεπώνυμο, έτσι και οι λύσεις τους έχουν ονοματεπώνυμο. Ένας χώρος όπως είναι το καφενείο είναι θα έλεγα ότι πιο άμεσο και για μένα αλλά και για τους συμπολίτες μου, ώστε συζητώντας τα προβλήματά τους, όταν έρθει η ώρα, να συμπεριληφθούν οι προτάσεις μας στο πρόγραμμά μας. Άλλωστε ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ θα υπάρξει μόνο με δυνατούς πολίτες σε όλα τα επίπεδα.
Γεγονός είναι ότι οι μεγάλες αλήθειες λέγονται όταν οι άνθρωποι είναι χαλαροί και λειτουργούν χωρίς ιδιοτέλεια.
Γι’ αυτό το καφενείο, ο χώρος όπου σερβίρεται το πλέον "πνευματικό" μας ρόφημα, ο καφές, είναι ο καταλληλότερος χώρος γνώσης και γνώμης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ