Γραμμα αναγνωστη :Τα Μπασκετάκια των Σουρμένων μαραζώνουν



Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που μαζί με πολλά παιδιά από τη γειτονιά παίζαμε μπάσκετ στις ακαδημίες των Σουρμένων , στα ¨ΚΑΠΗ¨ όπως λέγαμε τα μπασκετάκια στην Τραπεζούντος.Οι αναμνήσεις είναι πραγματικά δυνατές αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι πέρασαν και τα χρόνια και ξεχάσαμε το μπάσκετ! Έτσι μετά από αρκετό καιρό (σπουδές, στρατός , εργασία) πέρασα ξανά από τα ¨παλιά λημέρια¨.

Έγιναν αρκετές φιλόδοξες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με προστατευτικά από τα σύρματα , εναέρια δίχτυα κλπ.
Δυστυχώς όμως αυτό που παρατηρεί κανείς με μια πρώτη ματιά όταν πηγαίνει στα μπασκετάκια των Σουρμένων είναι ότι όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους.Το παλιό κυλικείο πλέον δεν υπάρχει (μάλλον τελείωσε η σύμβαση).
Στο γήπεδο του βόλεϊ δεν έχει πια κολώνες και φιλέ και μια από τις κολώνες είναι πετάμενη στις εξέδρες.

Στο μεγάλο γήπεδο του μπάσκετ η κατάσταση είναι χειρότερη.
Το αυτόματο σύστημα φωτισμού δεν λειτουργεί κανονικά με αποτέλεσμα να ανοίγουν αργοπορημένα μόνο 2 από τα 4 φώτα . Επίσης κάποια αγανακτισμένα παιδιά με κίνδυνο της ζωής τους (πραγματικά) έχουν ανοίξει τα κουτιά του αυτόματου συστήματος φωτισμού όπως επίσης έχουν σκαρφαλώσει ακόμα και στις κολώνες φωτισμού ανοίγοντας τα κουτιά με τις ασφάλειες , τα προστατευτικά στις μπασκέτες είναι σκισμένα , η μια μπασκέτα έχει πρόβλημα με το διχτάκι και τη στεφάνη.
Δυστυχώς ο Δήμος (που έχει και την ευθηνή συντήρησης των εγκαταστάσεων) έχει αφήσει αφύλαχτα και σε κακή κατάσταση τα γηπεδάκια με αποτέλεσμα αυτά να μαραζώνουν.
Οι νέοι του δήμου μας δυστυχώς δεν βρίσκουν ένα σοβαρό χώρο για να αθληθούν και έτσι η ψάχνουν να βρουν αλλού γήπεδο ή αναγκάζονται να φεύγουν. Επίσης σε λίγες μέρες η αντρική ομάδα αλλά και οι ακαδημίες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους και το γήπεδο είναι ανέτοιμο.

Θέλω να πιστεύω πως ο Δήμος θα κάνει ,έστω και τώρα ,ότι χρειαστεί για να διορθώσει έναν χώρο αθλητισμού και παιδείας που οι κάτοικοι του έχουν τόσο ανάγκη και πολύ περισσότερο οι νέοι της περιοχής μας.

Υ.Γ. Κάποτε είχα πει σε υπεύθυνους και μη να βάλουν μια τέντα και να κλείσουν το μεγάλο γήπεδο για να μπορεί να γίνει κλειστό. Το έχει κάνει το Π.Φαληρο εμείς γιατί όχι; Ίσως το θέμα να είναι πολεοδομικό αλλά σίγουρα μπορεί να βρεθεί μια σοβαρή λύση.

Εκτός αν προτιμάμε να αφήνουμε τον γείτονα να έχει κάνει τον χώρο εισόδου μηχανήματος καθαριότητας παρκιν για το αυτοκίνητο του και επέκταση της αυλής του με ψησταριά και τέντα.



Σιόλος Νίκος

Δημότης Ελληνικού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ