Ηλιουπολη:Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών,


Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών, Δημήτρη Μαλούκου, Θεμιστοκλή Μαυραειδή και Αλέξανδρου Διαβολή, καθώς και του εθελοντή Πυροσβέστη Δημήτρη Καραμολέγκου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στο δάσος του Καρέα το 1998,έλεσαν ο Δήμος Ηλιούπολης, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και το Πυροσβεστικό Σώμα.
«Η προστασία του βουνού μας δεν έχει αξία όταν δεν συνοδεύεται από ενέργειες που να διασφαλίζουν και την προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου. «Γιατί ακόμα και ύστερα από 12 χρόνια, ο πόνος και η ερώτηση ‘γιατί να τύχει αυτό στο δικό μου σπίτι’, εξακολουθεί να συντροφεύει τις οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων ηρώων. Γιατί μόνο ήρωας μπορεί να είναι κάποιος όταν δίνει μάχη με τις φλόγες αψηφώντας ακόμα και την ίδια την ζωή του», επεσήμανε και ευχαρίστησε για μία ακόμα τους εθελοντές πυροσβέστες των δήμων Ηλιούπολης, Καισαριανής και Γλυφάδας «για τη μεγάλη τους συμβολή σε κάθε πυρκαγιά που απειλεί τα βουνά μας». Η προστασία του περιβάλλοντος, όπως είπε ο κ. Αναγνώστου, «αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα, πάντα όμως σε απόλυτο συνδυασμό με την προστασία της ανθρώπινης ζωής». Υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Αρχή εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο υδραυλικό σύστημα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ. Πρόκειται για ένα δίκτυο εκτόξευσης νερού σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρα. Σε περίπτωση πυρκαγιάς ενεργοποιείται ηλεκτρονικά, αλλά λειτουργεί και προληπτικά εκτοξεύοντας νερό τις πολύ ζεστές ημέρες.
Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τασούλας, ο Αντινομάρχης Αθηνών Χάρης Πασβαντίδης, οι Αντιδήμαρχοι Ηλιούπολης Ιωάννης Μπότος και Τάσος Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτης Καρανδρέας, ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Κώστας Νικολαίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Προβιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ