ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ, Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Συγκλονιστικές, μοναδικές στιγμές έζησαν οι σύνεδροι που έλαβαν μέρος στο άρτια οργανω-μένο 2ο Προγραμματικό συνέδριο των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, του οποίου οι εργασίες πραγμα-τοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, στις 28/6/10 στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Επι πολύ ώρα, όρθιοι, χειροκροτούσαν την Πρόεδρο και υποψήφια Δήμαρχο κ. Αθηνά Λυγνού για την μεστή και εμπνευσμένη ομιλία της και στη συνέχεια με θέρμη χειροκρότησαν έναν – έναν τους 35, μέχρι τώρα, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, όλοι τους νέα, άφθαρτα πρόσωπα, πετυχημένοι στη δουλειά τους και με δράση στην πόλη.
Η ομιλία της κ. Αθηνάς Λυγνού είχε τρία μέρη. Το πρώτο αναφερόταν στις πολιτικές εξελίξεις, το δεύτερο στο νέο νόμο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και το τρίτο περιείχε τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου Δημοτικού Προγράμματος, που αποτέλεσε τη βάση της συζήτησης στο συνέδριο με ομόφωνη απόφασή του. Το σχέδιο αυτό ήταν καρπός της δουλειάς των έξη (6) Ομάδων Εργασίας που λειτουργούν από την ίδρυση των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και ειδικά για την επικαιροποίηση του Δημοτικού Προγράμματος ασχολήθηκαν, με εντατικούς ρυθμούς, από το 3ο Οργανωτικό Συνέδριο της 10ης Ιανουαρίου, δηλαδή επι πέντε μήνες και ενεργοποίησαν πάνω από 100 μέλη και φίλους της κίνησής μας. Όλο το χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν στοιχεία, έκαναν αναλύσεις, επισκέφθηκαν άλλους Δήμους, χώρους δουλειάς, συναντήθηκαν με φορείς και υπηρεσίες για να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, συνεδρίασαν αρκετές φορές και στο τέλος παρέδωσαν τα πορίσματά τους στην Κεντρική Επιτροπή Προγράμματος που συνέθεσε όλη τη δουλειά, ετοίμασε τα τελικά κείμενα και ήταν η εισηγήτρια στο συνέδριο. Τα μέλη της Επιτροπής ήταν :
Αθηνά Λυγνού, Πρόεδρος Α. Κογκέλλης, Συντονιστής Ομάδων Εργασίας, Υπεύθυνος Κε-ντρικής Επιτροπής Δημοτικού Προγράμματος και Συντονιστής Ομάδας «Έργα Υποδομής», Πολιτικός Μηχ/κος Τ.Ε. Δ. Χαρίση Μπίλια, Δημοτική Σύμβουλος, Δικηγόρος. Γ. Μπούσμπουρας, Συντονιστής Ομάδας «Μοντέλο Ανάπτυξης», Καθηγητής – Δ/ντής 1ου Γυμνασίου. Ι. Σοφιανός, Συντονιστής Ομάδας «Υγεία – Κοινωνική Μέριμνα – Αλληλεγγύη», πρώην Διευθυντικό Στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Α. Κωστοπούλου Ευαγγελίδου, Συντονίστρια Ομάδας «Περιβάλλον», Πολεοδόμος. Α. Γκριτζάλα Μπούτλα, Συντονίστρια Ομάδας «Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός», Καθηγήτρια φιλόλογος. Π. Πανάγος, Συντονιστής Ομάδας «Τοπική Αυτοδιοίκηση», Οικονομολόγος. Φ. Ανδρουλάκη, Υπεύθυνη δημιουργικού, Επικοινωνιολόγος. Δ. Αγαδάκου, Εκπρόσωπος Νεολαίας, Στέλεχος Μάρκετινγκ
Το Δημοτικό Πρόγραμμα, που μετά από διάλογο και τις προτάσεις που έγιναν, εγκρίθηκε ομόφωνα από το συνέδριο, είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πόλη και το μέλλον της που βάζει στόχους μακροπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και της τετραετίας 2011 – 2014. Καταπιάνεται με όλα τα ζητήματα της πόλης, είναι ρεαλιστικό, ταυτόχρονα όμως προβλέπει ρίξεις, τομές και ριζικές αλλαγές, χωρίς να εγκλωβίζεται στο κακώς εννοούμενο πολιτικό κόστος. Στις έξη (6) ενότητες τους ασχολείται με το Μοντέλο Ανάπτυξης της πόλης και τη Γλυφάδα που θέλουμε, την Διοικητική Ανασυγκρότηση - Οικονομική Διαχείριση του Δήμου και την λειτουργία όλων των οργάνων του, τα θέματα Υγείας – Προνοίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα θέματα Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Περιβάλλον με βασικά σημεία αναφοράς την προστασία του βουνού, το πέρασμα της παραλίας στο Δήμο, την διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου και τους κοινόχρηστους χώρους και τέλος τα Έργα Υποδομής που χρειάζεται να γίνουν ώστε να λυθούν βασικά προβλήματα.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ι. Θεοδω-ρόπουλος, ο Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Γλυφάδας και παλιός Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ. Μοσχοβάκης, ο οποίος έκανε και προτάσεις που έγιναν αποδεκτές, η εκπρόσωπος του ΤΟΣΥΝ Γλυφάδας η κ. Ι. Ζαχαροπούλου και ο Δ/ντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κασσέρης. Ξεχωριστά θέλουμε να αναφέρουμε την παρουσία του κ. Θωμά Δρίκου, πρώην Δημοτικού Συμβούλου και υ-ποψ. Δημάρχου, συγγραφέα βιβλίων για την Γλυφάδα. Στην ομιλία του, αφού στάθηκε στα όσα συμβαίνουν στην πόλη, δήλωσε ανεπιφύλακτα τη στήριξή του στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και την υποψήφια Δήμαρχο κ. Αθηνά Λυγνού, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι η λύση για να βγει η πόλη από το αδιέξοδο.
Ακόμα παρευρέθηκαν: οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Κερατσινίου κ. Λ. Τζανής και της Βάρης κ. Κ. Κυπριώτης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων (ΠΑΝΑΚ), ο Πρόεδρος της Πολιτών Κοινωνία «Η Άλλη Γλυφάδα» κ. Β. Τσατσαράγκος, η Πρόεδρος τους Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Ευρυάλης κ. Τ. Σακκά, οι Δ/ντές του 2ου και 8ου Γυμνασίων κ. Ι. Σταματάκης και κ. Ε. Κοροσίδου, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Α. Κωνσταντίνης, εκ μέρους της Μ.Κ.Ο. Α.Κ.Ι.Β.Δ.Α ο κ. Χ. Καραγεώργος, ο αναπλ. Καθηγητής Ιστορίας της Σ.Σ. Ευελπίδων κ. Α. Καστάνης.
Από τον τοπικό τύπο έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι των εφημερίδων : ΝΕΑ Νοτιοανατολικής Αττικής, ΒΗΜΑ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ, η ΤΟΛΜΗ στα νότια, GO στα Νότια και ΝΟΤΟΣ NEWS.
Στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου η κ. Αθηνά Λυγνού τόνισε την ποιοτική διαφορά των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ απ’ όλους τους άλλους που ακόμα συνωστίζονται για να πάρουν το χρίσμα του κόμματός τους ή δηλώνουν ανεξάρτητοι γιατί τώρα έχει πέραση, όταν διοίκησαν και έχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην πόλη, χωρίς βεβαίως να παρουσιάζουν κάτι νέο. Με έμφαση αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, στην ενότητα, την συναντίληψη και την αποφασιστικότητα όλων των μελών που σαν μια γροθιά είναι πανέτοιμοι να δώσουν τη μάχη των δημοτικών εκλογών και να την κερδίσουν. Η Αλήθεια μας ενώνει, κατάληξε η Γλυφάδα Αλ-λάζει.
Οι μέχρι τώρα υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ είναι:
Αγαδάκου Δ. Στέλεχος Μάρκετινγκ, Ανδρουλάκη Φ. Επικοινωνιολόγος, Ανδρουλάκης Β. πρώην Δ/ντής υποκ. Εθνικής Τράπεζας, Βαρκοπούλου – Τσουτσουλιανη Κ. Πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας, Γκριτζάλα – Μπούτλα Α. Φιλόλογος, Δαβέρωνας Π. Δικηγόρος, Δεμένεγα Ε. Επιχειρηματίας, Δάλας Α. Βιοτέχνης – Τεχν. τροφίμων, Εαζαριάν Γ. πρώην Επιθεωρητής Ποιοτικής εξασφάλισης κινητήρων ΕΑΒ, Εστυλιανίδης Β. Επιχειρηματίας, Ζαχαριάδης Δ. Γιατρός, Ζώτου – Λευκαδίτη Γ. Επιχειρηματίας, Κάρδαρης Δ. Επικ. Καθηγητής ΣΣ Ευελπίδων, Κασσαρά – Κόντη Χ. Οδοντίατρος, Κόκκαλη – Καλούδη Ε. Έμπορος, Κόλια Χ. Συγγραφέας – Σύμβουλος Οικογενειακού Προγραμματισμού, Κούλαλη Δ. Πτυχιούχος Παντείου, Κουντζάκης Ε. Τεχν. Μηχ. Κλιματιστικών εγκαταστάσεων, Κυριακός Δ. Πληροφριακός MSc ΜΒΑ, Κωστοπούλου – Ευαγγελίδου Α. Πολεοδόμος, Ράντεβα Μ. Ζωγράφος – Γλύπτρια, Μασούρα Ρ. Δημοσιογράφος, Μπούσμπουρας Γ. Δ/ντής 1ου Γυμνασίου, Νούσια Β. Ψυχολόγος - Κοινωνιολόγος, Πανάγος Π. Φοροτέχνης - Λογιστής, Παρασκευοπούλου Β. Καθηγήτρια, Επιστημ. Συνεργάτης Βουλής, Σιδέρης Μ. Χημικός - Κατασκευαστής, Σκέντζος Α. Στέλεχος πωλήσεων Βιομη/κων προϊόντων, Σκευοφύλαξ Μ. Δάσκαλος, Σοφιανός Ι. πρώην Διευθυντικό στελ. Ο.Α., Συνανίδης Α. Δ/ντής ολοκλ. πληροφοριακών συστημάτων Υπ. Οικονομικών, Τόκα - Ματέλσκα Μ. Αρχιτέκτονας, Φαρσαρώτας Δ. ΜΒΑ επι πτυχίω, Χαρίση – Μπίλια Δ. Δικηγόρος, Χονδρογιάννης Γ. πρώην Αξιωμ/κος Τροχαίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ