Γλυφάδα :Στελλιος Λανδράκης«ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»


ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΝΔΡΑΚΗΣ
Σ.ΒΕΜΠΟ 19, ΓΛΥΦΑΔΑ
ΤΗΛ.2109641360-1


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»




Λάθρα κυβερνητικά σχέδια, αποφάσεις και υπογραφές μνημονίων στην αλλοδαπή με σκοπό την τσιμεντοποίηση του Ελληνικού, ερήμην των κατοίκων και των τοπικών φορέων, θα μας βρουν απέναντι με κάθε τρόπο.
Το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η ενίοτε δέσμευση της κεντρικής εξουσίας για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου συνιστά διαχρονικό και διακομματικό εμπαιγμό όλων μας από τα κόμματα «εξουσίας»!
Συγκεκριμένα, το 2000 ο Δήμος Γλυφάδας και ο τότε δήμαρχος Στέλιος Λανδράκης οργάνωσαν ημερίδα για την τύχη του πρώην αεροδρομίου στην οποία απεκαλύφθη πως η τότε κυβέρνηση του Πασοκ παρά τις δημόσιες εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, είχε δώσει εντολή στον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Βασεχόφεν για σύνταξη σχετικής μελέτης που αφορούσε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της έκτασης την οικοπεδοποίησή του χώρου. Κατόπιν αυτών των δεδομένων της κυβέρνησης Σημίτη το 2002 οργανώνεται από κοινού ημερίδα των τεσσάρων όμορων προς το ακίνητο Δήμων, προκειμένου να τεθεί το θέμα στην κεντρική εξουσία και να συντονιστεί η αντίδραση των τεσσάρων Δήμων στα σχέδια αυτά. Το 2004, προεκλογικά, ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λίγο μετέπειτα πρωθυπουργός της χώρας κ. Κώστας Καραμανλής, σε σχετική συγκέντρωση στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη δημόσια δεσμεύτηκε ότι δεν θα επέτρεπε ούτε μέτρο οικοπεδοποίησης του Ελληνικού. Σε συνέχεια των δεσμεύσεων του αυτών και μετά την εκλογή του ως Πρωθυπουργού της χώρας, δια στόματος του αρμοδίου υπερυπουργού του, Κ. Σουφλιά, ζητούσε την υλοποίηση της μελέτης Βασεχόφεν που η πρώην κυβέρνηση του Πασοκ είχε παραγγείλει με το πρόσχημα ότι ήταν αναγκαία η οικοπεδοποίηση ενός αρκετά μεγάλου τμήματος του Ελληνικού, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για τη δημιουργία πάρκου σε ότι περισσέψει … από τα συμφέροντα! Στην τοποθέτηση-πρόταση τότε του ευρωβουλευτού του Συνασπισμού κ. Παπαδημούλη το 2006 ότι μπορούσε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ο ίδιος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σύνολο του έργου, προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την έκταση του Ελληνικού το Μητροπολιτικό Πάρκο, ο κ. Σουφλιάς κώφευσε, κατά τη συνήθη πρακτική του και βεβαίως αρνήθηκε την πρόταση Παπαδημούλη! Σήμερα, η κυβέρνηση του Πασόκ, η κυβέρνηση της Πράσινης Ανάπτυξης, της δημόσιας διαβούλευσης και του open government υπέγραψε ΕΡΗΜΗΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ μνημόνιο συνεργασίας με το Σεΐχη του Κατάρ, προκειμένου να «αξιοποιηθεί» τουριστικά το Ελληνικό με ξενοδοχεία, καζίνο κλπ. Να απωλέσει, δηλαδή, η Αττική και την τελευταία της ελπίδα ανάσας!
Για την παράταξη μας, όπως ήδη έχουμε εκδηλώσει από την εποχή που ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, και μέχρι σήμερα, το ζήτημα του Ελληνικού είναι το μείζον. Για το λόγο αυτό δηλώνουμε πως θα υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη διαχρονική μας θέση της δημιουργίας αποκλειστικά και μόνο Μητροπολιτικού Πάρκου και θα αντιταχθούμε με ότι μέσο διαθέτουμε είτε στα προκλητικά τουριστικά σχέδια της κυβέρνησης του Πασοκ είτε σε άλλα κεκαλυμμένα της αντιπολίτευσης περί, δήθεν, περιορισμένων επενδύσεων στο χώρο, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι για τη δημιουργία του Πάρκου πόροι.
Επειδή, εμείς ούτε ανεξόφλητα κομματικά γραμμάτια έχουμε, ούτε συναλλασσόμαστε με κανένα κόμμα για την προίκα του, ούτε έχουμε ταχθεί να εξυπηρετήσουμε συγκεκριμένες κομματικές δεσμεύσεις, θα δώσουμε με όποιο κόστος τη μάχη με την όποια κεντρική εξουσία, προκειμένου να αποτρέψουμε τα σχέδια της ντροπής και της ωμής εξυπηρέτησης μεγαλοσυμφερόντων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ