Κώστας ΚόκκορηςΔυνατή Γλυφάδα "Η απάντηση"


ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ : «θα στηριχθούν μόνο οι κανόνες που διασφαλίζουν και προστατεύουν την δημιουργική ελευθερία, έναντι της μέχρι σήμερα αυθαιρεσίας, σε όλα τα επίπεδα.»


Να προσπαθείς να βρεις τρόπους «προσέγγισης» δεν είναι ούτε μεμπτό ούτε άδικο. Να προσπαθείς όμως να βρεις τρόπους προσέγγισης δια της πλαγίας ή τεθλασμένης τότε είναι τουλάχιστον «περίεργο».
Η νέα δημοτική αρχή που προέκυψε, με σαφή εντολή των πολιτών, στις εκλογές τις 14ης Νοέμβρη και ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, έχουν νου και γνώση… «ποιοι, πώς και γιατί» δεν οδήγησαν τον Τόπο στην ευημερία.
Ποτέ και κανείς δεν έχει αποκλειστικά δίκιο ή άδικο με τον «δίκαιο-κανόνα» της Δημοκρατίας όσον αφορά την προσφορά σε ένα Τόπο.
Εμείς καλούμαστε να διευθετήσουμε αυτήν τη συγκρουσιακή κατάσταση και βεβαίως ΟΧΙ να την καταργήσουμε. Κατ’ αυτήν την έννοια, προετοιμάζουμε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα επίλυσης συγκεκριμένων και χρόνιων προβλημάτων αλλά αν κι εφόσον χρειασθεί και "συγκρούσεων".
Η διαπραγμάτευση, ο συμβιβασμός και η εξομάλυνση δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι η λύση ενός προβλήματος που ασφαλώς προϋποθέτει τον ειλικρινή διάλογο με σκοπό την επίλυση του. Με τον διάλογο, τα αντικρουόμενα συμφέροντα, στο συγκεκριμένο τους πλαίσιο, «συμμορφώνονται» και κάθε αντιπαρατιθέμενο μέρος αποδέχεται μέρος της εξουσίας του και των απαιτήσεών του, ώστε να βρεθεί λύση χρήσιμη για το κοινό συμφέρον όλων των πολιτών και μόνο αυτών. Δεν είναι τυχαίο, πως εδώ που φθάσαμε η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πόλης ήταν προσχηματική και αναποτελεσματική.
Στόχος μας λοιπόν είναι ο εξής: Αρκετές από τις προτάσεις για λύσεις χρόνιων προβλημάτων που υπήρξαν στα προγράμματα όλων των συνδυασμών και που αναμοχλεύονται εδώ και δεκαετίες και υπήρξαν ακόμα μια φορά στις εκλογές του Νοεμβρίου, να μην υπάρξουν ποτέ ξανά.
Τώρα, αν αυτό δεν αρέσει ή δεν δώσει «τροφή» σε κάποιους «θιγόμενους», για δικούς τους λόγους, εμείς όπως δηλώσαμε θα λειτουργήσουμε για το κοινό συμφέρον χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Το οφείλουμε στην Πόλη και σε όλους αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν. Κυρίως όμως το οφείλουμε, σ’ αυτούς που δεν μας εμπιστεύθηκαν, ώστε να μας εμπιστευθούν στην επόμενη Αυτοδιοικητική εκλογική μάχη.

Εν κατακλείδι, θα στηριχθούν μόνο οι κανόνες που διασφαλίζουν και προστατεύουν την δημιουργική ελευθερία, έναντι της μέχρι σήμερα αυθαιρεσίας, σε όλα τα επίπεδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ