Ψηφισμα-Διαμαρτυρία του Δ.Σ. Γλυφάδας για την κατάργηση των Λεορειακών Γραμμών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας κατά τη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου 2011  έλαβε ΨΗΦΙΣΜΑ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (αριθμός απόφασης 18/2011).

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη συνεχή υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του κοινού με την κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών Β4 και την ταυτόχρονη αραίωση των δρομολογίων που διατηρούνται όπως η Α4.

            Τα μέσα μαζικής μεταφοράς επιτελούν κοινωνικό έργο, άρα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους και να κυριαρχήσουν στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, στα πλαίσια ενός σύγχρονου και αξιόπιστου δικτύου. Αυτό προϋποθέτει δραστική οικονομική στήριξή τους με δημόσιους πόρους. Το Ι.Χ. είναι ακριβό , ρυπαίνει , αφαιρεί σημαντικό ελεύθερο χώρο και χρόνο από τους εργαζόμενους.
            - Διεδικούμε
·         Λεωφορειακές γραμμές ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του δήμου μας
·         Συγκοινωνιακή κάλυψη ολόκληρων περιοχών του Δήμου μας
·         Βελτίωση της σύνδεσης με τον Πειραιά που ταλαιπωρεί τους επιβάτες
·         Πύκνωση των δρομολογίων &
·         Eπέκταση του ωραρίου λειτουργίας των λεωφορείων τα βράδια
- Διεκδικούμε ακόμη
·         Την επίσπευση της λειτουργίας των νέων σταθμών του μετρό
·         Την επέκταση της γραμμής προς Γλυφάδα

Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της Κυβέρνησης που ουσιαστικά διαλύει τις δημόσιες συγκοινωνίες ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση , ενώ την ίδια ώρα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας , εργαζόμενους , άνεργους, συνταξιούχους, φοιτητές αυξάνοντας δραματικά κατά 40% την τιμή των εισιτηρίων και των καρτών.

Συμπαρατασσόμαστε με τους εργαζόμενους στις δημόσιες συγκοινωνίες για ένα σύγχρονο και αξιόπιστο δημόσιο δίκτυο μαζικών μεταφορών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους για υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του εισοδήματός τους.
Ζητάμε την επαναχάραξη της γραμμές Α1.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ