Μπλόκο και για χρέη προς ΟΤΑ


ΜΠΛΟΚΟ στη χορήγηση φορολογικής ενηµερότητας για όσους χρωστούν σε ΟΤΑ βάζει το υπουργείο Οικονοµικών µε προσθήκη που κατατέθηκε χθες στο νοµοσχέδιο για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής.Ετσι επεκτείνεται και. στους δήµους το µέτρο της µη χορήγησης φορολογικής ενηµερότητας εφόσον ο πολίτης έχει χρέη προς κάποιον ΟΤΑ, όπως ζητούσε εδώ και καιρό η ΚΕ∆ΚΕ. Σε περίπτωση δε που ο πολίτης έχει να εισπράξει κάποιο ποσό από µια δηµόσια υπηρεσία, π.χ. επιστροφή φόρου από την Εφορία,αλλάπαράλληλα οφείλει έναποσό σε δήµο, τότε αυτό θα του παρακρατείται και ο ίδιος θα εισπράττει τη διαφορά.

Ακριβώς για τον λόγο αυτόν οι ΟΤΑ υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων τις οφειλέςπρος αυτούς που συνεπάγονται τη µη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενηµερότητας.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ της καθιέρωσης δηµοτικής φορολογκής ενηµερότητας αποτελούσε πάγιο αίτηµα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο εξής µε τη ρύθµισητου υπουργείου Οικονοµικών οιοφειλές ενός πολίτη σε έναν δήµο (από τέλη, κλήσεις ή άλλες οικονοµικές υποχρεώσεις) θα συµψηφίζονται µε τις τυχόν απαιτήσεις που έχει από µια δηµόσια υπηρεσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ