ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας γιατί έχει ανακύψει ένα μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής συμπεριφοράς που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Πόλη. Η αποκάλυψη του προεκλογικού «Μνημονίου Συνδιοίκησης» ευτελίζει τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και προσβάλλει βάναυσα τους δημότες της πόλης  που προσήλθαν στις κάλπες με μοναδικό γνώμονα τις προγραμματικές προτάσεις των υποψηφίων.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εγώ προσωπικά αλλά και τα στελέχη του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» θέσαμε ως κεντρικό ζητούμενο για τη νέα Δημοτική Αρχή να βγάλει τον Δήμο από το σκοτάδι. Αναλάβαμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πρωτόγνωρες ηθικές και πολιτικές δεσμεύσεις που είχαν ως αποκλειστικό στόχο την εμπέδωση της διαφάνειας στα Δημοτικά Δρώμενα. Λειτούργησα και συνεχίζω να λειτουργώ με σεβασμό στους πολίτες και με ξεκάθαρες θέσεις και επιλογές
Θυμάστε ασφαλώς ότι για την συγκρότηση του συνδυασμού απηύθυνα ένα ανοικτό προσκλητήριο προς όλες της υγιείς δυνάμεις του τόπου μας. Χωρίς κομματικούς περιορισμούς, αλλά ιδιαίτερα χωρίς εξαρτήσεις. Θέσαμε κόκκινες γραμμές για τους υποψηφίους μας που τηρήσαμε απαρέγκλιτα. Καταρτίσαμε το πρόγραμμα μας μέσα από ένα πρωτόγνωρο αναπτυξιακό συνέδριο. Ακούσαμε τους πολίτες, κάναμε διάλογο, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες της κοινωνίας και διατυπώσαμε προτάσεις απλές, λειτουργικές κυρίως όμως με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης.
Σήμερα με την δημοσιοποίηση του «Μνημονίου Συνδιοίκησης», του «Μνημονίου της Ντροπής», όπως το θεωρώ εγώ, εξηγείται ο λυσσαλέος πόλεμος που δεχθήκαμε. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και η επίθεση λάσπης καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Κάποιοι δεν είδαν τον Δήμο ως πεδίο προσφοράς αλλά ως λάφυρο. Αντιλαμβάνονται τα δημόσια αξιώματα ως πεδίο συναλλαγής. Αντιμετωπίζουν το ταμείο του Δήμου ως μέσο για παχυλές αμοιβές προς αυτούς και τις οικογένειες τους.
Η ύπαρξη «Μνημονίου Συνεργασίας» ή Συμφωνητικού Συνδιοίκησης και Προγραμματικής Σύγκλισης για το Δήμο Γλυφάδας» ή όπως αλλιώς προτίμησαν να το πουν  είναι ένα κείμενο κατάπτυστο και επαίσχυντο!
Τέτοιου είδους συμφωνία με ανταλλάγματα παρότι φαινομενικά θα μας εξασφάλιζε μία άνετη νίκη συγκρούεται με τις αρχές που έχω πορευθεί στον πολιτικό μου βίο.
Δεν ξέρω αν το Μνημόνιο που δημοσιεύθηκε είναι πλαστό ή όχι ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους συμφωνία μου προτάθηκε και το αρνήθηκα. ‘Όμως οι μετεκλογικές τους πράξεις και οι αντιλήψεις τους για τη Δημοτική Αρχή είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Όσα έπραξαν μετεκλογικά επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τις σοκαριστικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο «Συμφωνία Συνδιοίκησης» η οποία κρατήθηκε κρυφή την προεκλογική περίοδο.
Συγκεκριμένα:
- Στα Διοικητικά Συμβούλια του GOLF, του Νομικού Πρόσωπου, της ΔΕΑΠ κλπ.  έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η κ. Φ. Μαλάμη και οι κ. Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής Πρόεδρος στο GOLF είναι ο κ. Παπαδόπουλος, Δ/νουσα Σύμβουλος η κόρη του και ως Ειδική Συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη κ. Π. Δάρα.
- Επαληθεύεται επίσης και από όλη την συμπεριφορά των τριών αυτών παρατάξεων στις ψηφοφορίες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου κ.α.
- Στις επιλογές που έγιναν από την αντιπολίτευση δεν επελέγησαν πρόσωπα της παράταξης Μαζί για την Γλυφάδα ή των Ανοικτών Οριζόντων αλλά μόνο της Συνδιοίκησης. Για παράδειγμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γκολφ δεν μετέχει μέλος της Αντιπολίτευσης.
Η ιδιότυπη παρέα του κ. Κόκκορη ακυρώνει στη πράξη τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο να ορίζει τις Διοικήσεις Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Εκθέτει τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας που δεν είχαν υπόψιν τους αυτές τις μεθοδεύσεις. Προκαλεί τη μήνη των πολιτών που πίστεψαν τις εξαγγελίες για Διαφάνεια και Δημοκρατία. Διαψεύδει κάθε έννοια αξιοκρατίας και συμμετοχής. Αμαυρώνει την πορεία του Δήμου στο μέλλον.
Οι δημότες δεν γνώριζαν την προεκλογική συμφωνία της παρέας του κ. Κόκκορη. Αν την γνώριζαν θα τους είχαν στείλει σπίτια τους.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την συμφωνία και ΖΗΤΑΜΕ τις παραιτήσεις όλων των εμπλεκομένων σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση.
ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ατομικά και τους ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ αν έχουν έστω και λίγη τσίπα ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ.!
Μέχρι τώρα ο Δήμαρχος πορεύεται με αλλαζονικό τρόπο. Αποδείχθηκε αυτό από τις καταγγελίες  του Συλλόγου των Εργαζομένων και της ΑΔΕΔΥ . Από τις μεθοδεύσεις του για τη μη εκλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη». Από το γεγονός ότι η παρέα του κ. Κόκκορη αντιλαμβάνεται τη Δημοτική Αρχή ως ΤΙΜΑΡΙΟ.
Ότι φοβάται τον έλεγχο για να συνεχίσει η Γλυφαδιώτικη Τρόϊκα να διοικεί με τον ίδιο τρόπο.
Αυτές οι πρακτικές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Οφείλει σήμερα κιόλας να ζητήσει δημόσια Συγνώμη για τις αξίες που δήθεν υποσχέθηκε να υπηρετήσει…
Αν δεν το πράξει τότε η πλειοψηφία του 50,01, θα καταγραφεί ως ένα συνονθύλευμα συμφερόντων που ενώθηκαν συγκυριακά με στόχο τη νομή του Δήμου σε συγκεκριμένες οικογένειες.
Η πλειοψηφία του 50,01 θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και αναντίστοιχη με το αίσθημα του πολίτη που ζητά εν μέσω κρίσης και γενικευμένης ανεργίας ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ