Η ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ




O Πολιτιστικός Οργανισμός arthina σε συνεργασία με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ παρουσιάζει τη παράσταση του Εικαστικού Διαδραστικού Θεάτρου με τίτλο «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ».

 Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 8,00 το βράδυ στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ανδρέα Παπανδρέου 129 Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9627204.

Πρόκειται για ένα μυθόδραμα βασισμένο στο μύθο της Θεογονίας του Ησιόδου. Όμως ο μύθος είναι μόνο η αφορμή. Σκοπός της παράστασης είναι η αναζήτηση τρόπων, που να ανατρέπουν την παθητική στάση του θεατή (φιλότεχνου, ή ακροατή) ως καταναλωτή θεαμάτων και ακροαμάτων. Αντίθετα έχει στόχο την ενεργοποίηση του θεατή, μέσα από μια διαδικασία διάδρασης. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μορφή τέχνης, που απαξιοί την μαζική κουλτούρα της αποχαύνωσης και της ομογενοποίησης των ανθρώπων αποβλέποντας και στη διαμόρφωση του συνειδητοποιημένου ενεργού πολίτη.

Έτσι ηθοποιοί και κοινό συμμετέχουν στην αναζήτηση και αποκάλυψη του σύγχρονου Μορφέα. Του Μορφέα που έρχεται είτε με τη μορφή μιας γκρίζας και αποχαυνωτικής καθημερινότητας, είτε στην αναζήτηση μιας ψεύτικης πραγματικότητας, (Ναρκωτικά, αλκοόλ),  είτε δεν έρχεται, από τις τόσες δυσκολίες της σύγχρονης ζωής και έρχεται μόνο με τη βοήθεια διαφόρων φαρμάκων.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του πολιτισμολόγου και διευθυντή της ομώνυμης γκαλερί της Αθήνας, Δημήτρη Πανταζίδη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Καίτη Βαρβαρέσου, Παναγιώτης Εικοσιπένταρχος, Δημήτρης Κατσιμάνης, Νατάσα Κορομβόκη, Κατερίνα Ροδίτη.
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ