ΕΛΛΗΝΙΚΟ:ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ"Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) τη

Οι εξαρτήσεις σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών ήταν το θέμα της ανοιχτής συζήτησης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης».

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος των Δημοτικών Υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας – υγείας  και πρόνοιας, Γιάννης Μαραγκός, σημείωσε πως η ανοιχτή συζήτηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα στα πλαίσια του σχεδιασμού μιας δυναμικής κοινωνικής πολιτικής από το δήμο προσανατολισμένης στις τοπικές ανάγκες σε σχέση με το πρόβλημα των εξαρτήσεων. Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη κινητοποίησης όλων για την πρόληψη κάθε μορφής εξάρτησης στους νέους μέσω της ενίσχυσης των παραγόντων ψυχικής υγείας και γενικότερα της υιοθέτησης υγιών προτύπων ζωής.
Στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο γενικό πληθυσμό και στη σχέση της με τη χρήση ουσιών αλλά και στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών αναφέρθηκε ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος. «Ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών είναι πολύ σημαντικός καθώς αυτές είναι οι πρώτες που δέχονται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης» τόνισε επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη σχεδίου δράσης από τους δήμους.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος Τομέα Έρευνας του ΚΕΘΕΑ, κ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στη σύνδεση της ανεργίας και των εξαρτήσεων. «Κακοί οικονομικοί δείκτες σημαίνουν κακή υγεία» τόνισε χαρακτηριστικά. Κατόπιν αναφέρθηκε στην κατάχρηση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους.
Τη συζήτηση συνέδραμε ο δημοσιογράφος & μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευθύνη των πολιτών απέναντι στα πράγματα και στην ανάγκη να υπάρξει νέος κύκλος συνεργασίας δήμου και ΚΕΘΕΑ και στα νέα δεδομένα.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με ερωτήματα και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους με την προτροπή όλων να επαναληφθεί η εκδήλωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ