Δ Η Λ Ω Σ Η ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του ΔΗΜΟΤΗ


                                                  

                                           


      Μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/02/2011, όπου παρά τις 4 ψηφοφορίες δεν κατέστη δυνατή η εκλογή  τουκαι της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω, όλες και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους, καθώς και τις και τους συνυποψήφιους μου για την ευγενική άμιλλα που υπήρξε μεταξύ μας.
    
     Το ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο, αφού το ίδιο συνέβη πανελλαδικά στους περισσότερους  Δήμους και τις Περιφέρειες. Άλλωστε το προηγούμενο διάστημα, όσοι έχουν μια αυτοδιοικητική εμπειρία, είχαν επισημάνει τα κενά και τις παραλείψεις του συγκεκριμένου άρθρου του ΄΄ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ’’ αναφορικά με την διαδικασία εκλογής  του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του ΔΗΜΟΤΗ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
     
     Αυτή η δυστοκία  όμως, η οποία, ξανατονίζω ,δεν υπήρξε μόνο στο Δήμο Γλυφάδας, δεν θα πρέπει να δώσει σε κάποιους το άλλοθι, να παρακάμψουν τον σημαντικό αυτό θεσμό, στέλνοντάς τον στα αζήτητα πριν καν δοκιμασθεί στην πράξη, γιατί τελικά αυτοί που θα είναι οι χαμένοι θα είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, αφού δεν θα λειτουργεί στον Δήμο τους ή στην Περιφέρειά τους ο σημαντικός αυτός θεσμός.
   
    Το Υπουργείο Εσωτερικών, πρέπει να πάρει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για συγκεκριμενοποίηση του σχετικού άρθρου του ΄΄ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ’’, τόσο στην τήρηση των προθεσμιών, όσο και στις απαιτούμενες ψήφους στις τυχόν διαδοχικές ψηφοφορίες, έτσι που να είναι, σε κάθε περίπτωση, εφικτή αλλά και υποχρεωτική η εκλογή και εγκατάσταση  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του ΔΗΜΟΤΗ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  τόσο στους  Δήμους όσο  και στις Περιφέρειες.





                                                                                                           Με  εκτίμηση                                                                                                                                           
                                                                                                                      
                                                                                                            
                         
                                                                                                                      Παναγιώτης  Γ.  Γιάχος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ