Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ



ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΝΤΟΥ (ΚΟΝΙΤΣΗΣ) – ΓΛΥΦΑΔΑ
ΤΗΛ. & ΦΑΞ: 2109646087
www.romania-glyfada.gr    e-mail: info@romania-glyfada.gr
Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977505890
 

                                                                                                                                                                                                                                          Γλυφάδα, 10 Μαΐου 2011
"Μάιος, μήνας θλίψης και πόνου για τους Έλληνες......."
"19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού"   

            19 Μαΐου 1919: ο Μουσταφά Κεμάλ, αποβιβάζεται στη Σαμψούντα του Πόντου. Η αρχή του τέλους για τη συνεχή και αδιάλειπτη, δισχιλιετή Ελληνική παρουσία στον μαρτυρικό Πόντο, έχει μόλις αρχίσει....
            Μέσα σε λίγα χρόνια, 353.000 Έλληνες του Πόντου, σφαγιάζονται φρικαλέα από τους Τούρκους, ενώ άλλοι εκτοπίζονται στα βάθη της Ασίας....
 
            19 Μαΐου 2011: Η ένωσή μας, όλοι εμείς, Έλληνες Πόντιοι δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, τιμάμε τη μνήμη των προγόνων μας, με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
             
            1) Στις 19 Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη, στο κινηματοθέατρο "Μελίνα Μερκούρη" στη Γλυφάδα (Γ. Γεννηματά και Ανατολικής Ρωμυλίας) και από ώρα 8:15 έως 13:30, η ένωσή μας και η σχολική Σύμβουλος της 51ης περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας κ. Ευσταθία Χριστοπούλου συνδιοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα, με τίτλο "Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Ιστορία του Πόντου".
            Η ημερίδα αυτή, αναλυτικό πρόγραμμα της οποίας επισυνάπτεται στο παρόν, με τη συγκεκριμένη θεματολογία, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Γλυφάδα, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ανοιχτή για το κοινό.
           
            2) Στις  26 Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 στο Δημαρχείο της Γλυφάδας (Άλσους 15) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αντώνη Παυλίδη "Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης (1800-1922) - Εκπαίδευση και πολιτική".
            Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Νίκος Ουζούνογλου, Πρόεδρος του Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών και η Δρ. Αναστασία Κιρκίνη Ιστορικός, σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
            Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του συλλόγου Κυριάκος Τιλγκερίδης.

               
            3) Στις 29 Μαΐου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τη γενοκτονία, που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία Πόντου (Κονίτσης).  Θα ακολουθήσει παραδοσιακό ποντιακό κέρασμα στα γραφεία του συλλόγου.    Παρακαλούνται οι φορείς που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, να ενημερώσουν σχετικά το αργότερο έως 20 Μαΐου 2011, στο τηλέφωνο 6977505890

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ