ήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλαν οι Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Κρητών


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκδήλωση τιμής για την 70η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης
στη γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού



Τμήμα της αντιπροσωπίας των συνεργαζόμενων Κρητικών Σωματείων στην είσοδο των Γυναικείων Φυλακών με τους: Μάκη Κρασανακη, Κώστα Κανελλάκη, Φώτη Νταουντάκη. Χαρ. Περπυράκη, Μαρια Φραγκιαδακη κ.α


Μι κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλαν οι Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Κρητών Λεκανοπεδίου Αττικής, που τίμησαν χθες την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, με μία διαφορετική και συμβολικού χαρακτήρα εκδήλωση, την οποία οργάνωσαν στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των γυναικών που κρατούνται.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ήταν οι Σύλλογοι Κρητών: Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Γαλατσίου – Λαμπρινής, Ελληνικού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου Αττικής, Πετρούπολης, η Φοιτητική Ένωση Κρητών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Αγ. Βασιλείου,  Μεσσαριτών και Φουρφουριανών Αμαρίου.

Για τις συνθήκες της Μάχης, τα γεγονότα και τις συνέπειές της, μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου κ. Φώτης Νταουντάκης,  τονίζοντας ότι η συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα, των απλών πολιτών, ήταν αυτή που καθόρισε τα γεγονότα της Μάχης και την ουσιαστική ήττα των Γερμανών.
Αναδεικνύοντας το «συμβολικό» χαρακτήρα και το μήνυμα της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των Συνεργαζομένων Κρητικών Συλλόγων επεσήμαναν ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που οφείλει να καταβάλλει διαχρονικά η κοινωνία για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Αναφέρθηκαν ειδικότερα στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ υποσχέθηκαν να επαναλάβουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και στο μέλλον. 
Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα Λιλίκα Βασιλάκου στην ομιλία της  χαρακτήρισε αξιέπαινη τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των Συνεργαζόμενων Κρητικών Σωματείων που βρέθηκαν κοντά σε ένα τμήμα της κοινωνίας μας που δοκιμάζεται και έδειξαν ότι η κοινωνία δεν είναι αδιάφορη στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν. Δεσμεύθηκε δε, για τη συμβολή της Περιφέρειας στη βελτίωση της ζωής των κρατουμένων στηρίζοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο μέλλον, μεταξύ άλλων ενεργειών.
Εγκάρδια και συγκινητική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση των κρατουμένων γυναικών, οι οποίες έδειξαν με τη στάση τους ότι η ζωή και η ανθρωπιά δεν σταματούν πίσω από τους τοίχους των φυλακών. Είναι αξίες που βρίσκονται παντού, όσο δύσκολες ώρες και αν περνά κάποιος.
Στο ψυχαγωγικό τμήμα της εκδήλωσης, υπό τους ήχους της λύρας του Ανδρέα Αρβανίτη και του λαγούτου του Έκτορα Κυριάκου, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, χόρεψε το συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου. Σε μία ιδιαίτερα «ζεστή» ατμόσφαιρα, το κρητικό γλέντι «άναψε» και μοίρασε άφθονα χαμόγελα και ενθουσιασμό στις γυναίκες, που δε σταμάτησαν λεπτό να χορεύουν και να τραγουδούν, ενώ καταχειροκρότησαν τους μουσικούς και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος. 
Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά, εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Κρητικών Συλλόγων, παραδοσιακού Κρητικού γεύματος με τσιγαριαστό, καλιτσούνια, γραβιέρα και άλλα καλούδια. Τέλος, δόθηκε σε όλες τις κρατούμενες ως δώρο από ένα βιβλίο, προσφορά εκδοτικών οίκων της Αθήνας και της Εμπορικής Τράπεζας.
Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Διευθυντής των Φυλακών Κορυδαλλού κ. Ιωάννης Ανέστης, απηύθυνε ευχαριστήρια επιστολή στους Συνεργαζόμενους Συλλόγους Κρητών Λεκανοπεδίου Αττικής, στην οποία αναφέρει  μεταξύ άλλων: «Η εκδήλωση ήταν πραγματικά  πολύτιμη, επειδή κάλυψε τις ανάγκες των ατόμων που έχουν βρεθεί στην ειδική αυτή κατάσταση και επίσης απέδειξε ότι υπάρχουν φορείς με κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιστική αλληλεγγύη, όπως εσείς, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσουν θετική δράση για συνανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο.»



______________

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ