ΑΡΡΘΡΟ ΤΟΥ Οδοντιάτρου Λάζαρου Καραβιά ΟΜΟΡΦΟ SMILE ( ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ


Η  πρόσφορα συνεχίζεται --- 120 --- ευρώ μέχρι και τέλος Αύγουστου για λεύκανση δοντιών και φυσικά πλήρης καθαρισμός δοντιών πληροφορίες στο τηλ. 214018489 κιν:6947804060 Διεύθυνση Ανδρέα Παπανδρέου 132 Άνω Γλυφάδα


)
• Τι είναι η λεύκανση των δοντιών;
Η λεύκανση των δοντιών είναι η τεχνική που μας επιτρέπει να χαρίσουμε στους ασθενείς μας ένα λευκότερο και υγιές χαμόγελο.
• Είναι η λεύκανση επικίνδυνη για την υγεία των δοντιών;
Η σύγχρονη οδοντιατρική απαντά σε αυτή την ερώτηση με ένα βροντερό όχι αρκεί να ακολουθούνται οι κανόνες ασφάλειας και να μην γίνονται υπερβολές. Για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Είναι τα γενέθλιά του.Ευχηθείτε Χρόνια Πολλά







• Τα τρόφιμα που χρωματίζουν τα δόντια
1. Σάλτσα σόγιας
2. Κάρυ
3. Coca cola και ανθρακούχα ποτά με χρωστικές
4. Καφές
5. Διάφοροι χυμοί φρούτων
6. Παντζάρια
7. Τσάι
8. Καρότα
9. Μελιτζάνες
10. Κρασί
11. Εξαιρετικά ζεστά ή κρύα υγρά είναι επικίνδυνα για το λευκό σας χαμόγελό διότι αλλαγή της θερμοκρασίας των δοντιών σας προκαλούν αλλαγές στο ρΗ και στο σμάλτο των δοντιών. Μεταβολές της θερμοκρασίας που προκαλούνται στα δόντια σας επιτρέπουν τους λεκέδες να διεισδύσουν σε αυτά.
12. Ελαφρώς όξινες τροφές μπορούν να ανοίξουν τους πόρους του σμάλτου των δοντιών που επιτρέπει στους λεκέδες πιο εύκολα να μετακινηθούν στα δόντια σας.
13. Καπνός από τα τσιγάρα και τα πούρα γρήγορα λεκιάζουν και κιτρινίζουν τα δόντια.
• Πώς να απαλλαγείτε από λεκέδες
Εάν τα δόντια σας είναι απαλά αποχρωματισμένα οι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με τη λεύκανση δοντιών. Αν ο λεκές είναι σοβαρός ή βαθιά μέσα στο δόντι, μπορεί να καλυφθεί με όψη πορσελάνης , ή όψη ρητίνης, η με θήκη μεταλλοπορσελανης.
• Συμβουλές για να κρατήσει τα δόντια σας χωρίς λεκέδες
1. Περιορίστε την κατανάλωση τροφών που λεκιάζουν τα δόντια σας. Βουρτσίστε τα δόντια σας κάθε μέρα. Χρησιμοποιήστε μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα (ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορούν να αφαιρέσουν 98,2 τοις εκατό της πλάκας).
2. Χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα με αντιβακτηριδιακή δράση για να βοηθήσουν να διαλύσουν την πλάκα.

3. Ορισμένα τρόφιμα λεκιάσουν τα δόντια περισσότερο από άλλους. Σκουρόχρωμα ποτά όπως ο καφές, αναψυκτικά τύπου cola και το τσάι είναι μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες. Δεν χρειάζεται να κόψετε αυτά τα πράγματα από τη διατροφή σας εντελώς για να κρατήσει τα δόντια σας καθαρά. Απλά φροντίστε να μειώσετε τη δόση τους ή να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και βουρτσίστε τα δόντια σας ή να μασάτε τσίχλα αμέσως μετά την κατανάλωση τους. Υπάρχουν επίσης πολλά τρόφιμα που ενεργούν ως φυσικά λευκαντικά όπως μήλα, μπρόκολο, σπανάκι, σέλινο, οι φράουλες είναι μερικά μόνο από τα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε αργότερα για να βοηθήσει να καθαρίσουν τα δόντια σας.
4. ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΦΕΣ.
Κακά νέα για τους λάτρεις του καφέ. Ο πιο σκούρος καφές, είναι το χειρότερο για τα δόντια σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ελάφρυνση του καφέ σας με λίγο γάλα, το οποίο θα σας δώσει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του ασβεστίου και βιταμίνης D, τα οποία είναι τόσο καλά για τη διατήρηση υγιών άσπρων δοντιών.
6.TΣΑΙ.
Έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά χρωστικό για τα δόντια. Είναι πλούσιο σε συστατικά που ονομάζεται τανίνες, που προκαλούν επίθεση προκαλώντας τα βακτηρίδια και πλάκα. Ωστόσο, μαύρα τσάγια προκαλούν τους χειρότερους λεκέδες, έτσι ώστε να κολλήσει στο ανοιχτόχρωμο χρώμα δοντιών σε σύγκριση με το τσάι-πράσινο, λευκό και φυτικά μείγματα. Αν είστε σαν τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το μαύρο τσάι, χρησιμοποιήστε καλαμάκι. Και κάτι ακόμα, βεβαιωθείτε ότι το τσάι σας δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο, διότι τόσο ζεστό όσο και κρύο τείνουν να ανοίξουν οι πόροι στα δόντια σας και να εκφυλιστεί το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα πιο μόνιμοι λεκέδες.
7. ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ. Περιέχει πολυφαινόλες, που βοηθούν στην πρόληψη περιοδοντικών παθήσεων που βλάπτουν τα ούλα και το οστό γύρω από τα δόντια, η οποία τελικά οδηγεί σε απώλεια των δοντιών. Ωστόσο, οι πολυφαινόλες είναι επίσης υπεύθυνη για την πρόκληση των δοντιών χρώση και το οινόπνευμα στο κόκκινο κρασί είναι πολύ όξινο και φθείρει το σμάλτο των δοντιών, εκθέτοντας το μαλακό κίτρινο τις κάτω οδοντίνης.

8. Βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής και μάλιστα να προκαλέσει το ξύσιμο του σμάλτου των δοντιών σας . Ωστόσο, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό στη συνέχεια, προκειμένου να βοηθήσει την εξουδετέρωση των αρνητικών επιπτώσεων ή να στραφούν σε πόσιμο ελαφρύτερο χρωματισμένο κρασιά.
9. COCA COLA. Οι σκούρες σόδες δεν είναι μόνο χρώση, αλλά είναι επίσης γεμάτη από επιβλαβείς φωσφορικού οξέος, το κιτρικό οξύ και τα σάκχαρα διαβρώνουν το σμάλτο των δοντιών και προκαλούν τερηδόνα, η οποία οδηγεί σε μια θαμπή λάμψη με άσχημο χαμόγελο. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν κρύα την σόδα τους, αυτό δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα με τα δόντια. Κρύα ποτά κάνουν το σμάλτο των δοντιών πιο πορώδη και ευάλωτα στο λέκιασμα. Αν δεν είστε έτοιμος να εγκαταλείψει τη συνήθεια σόδα σας, τότε τουλάχιστον χρησιμοποιήστε καλαμάκι, ώστε να ελαχιστοποιείται η επαφή με τα δόντια σας.
10. ΧΥΜΟΣ ΜΟΥΡΩΝ.
Ο χυμός των βακκίνιων και άλλα σκουρόχρωμων χυμών φρούτων με έντονο χρώμα μπορούν να προκαλέσουν κιτρίνισμα των δοντιών. Ο χυμός των βακκίνιων περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, προκειμένου να αντισταθμίσουν φυσικά την πικρή γεύση της και όπως όλοι γνωρίζουμε, η ζάχαρη δεν είναι πολύ καλό για τα δόντια. Πιες το μέσα από ένα καλαμάκι ή ξεπλύνετε το στόμα σας με λίγο νερό μετά την κατανάλωση του. Θα μπορούσατε επίσης να στραφείτε σε λευκό χυμό cranberry ή άλλες ελαφρύτερες χρωματισμένοι χυμοί φρούτων.
11. ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ.
Μπορεί να είναι καλή για το ρύζι, αλλά δεν είναι καλό για τα δόντια σας. Σάλτσα σόγιας περιέχει χρωστικές που μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες. Έτσι την επόμενη φορά που θα είστε στο σούσι μπαρ ξεπλύνετε το στόμα σας με λίγο νερό ή πράσινο τσάι μετά από το φαγητό.
12. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ.
Είναι πολύ χρωστικό όπως η σάλτσα σόγιας, προσκολλάται στα δόντια και προκαλεί αποχρωματισμό των δοντιών. Θα μπορούσατε να το αντιστοιχίσετε με μαρούλι. Το μαρούλι σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα πάνω από τα δόντια για να βοηθήσει να τα κρατήσει απαλλαγμένα από λεκέδες. Θα μπορούσατε επίσης να μεταβείτε σε χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύτερο χρωματισμένο ξίδι.
13. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ. Η σάλτσα ντομάτας είναι πολύ όξινη και μοιάζει πολύ με σάλτσα σόγιας και το βαλσάμικο ξύδι, προσκολλάται στα δόντια και προκαλούν λεκέδες. Θα μπορούσατε να έχετε μια σαλάτα σπανάκι πριν από το φαγητό με ζυμαρικά ή την πίτσα σας, που θα σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ πάνω από τα δόντια σας, βοηθώντας να κρατηθούν χωρίς λεκέδες.
14. ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ.
Είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία. Ωστόσο, είναι πλούσια σε χρώμα και μπορούν να λεκιάσουν τα δόντια, ειδικά εάν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας μέσα σε μια ώρα μετά το φαγητό τους.
15. CURRY.
Η ινδική κουζίνα με την εξωτική γεύση και τα χρώματα είναι μια όμορφη απόχρωση του κίτρινου. Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα άσχημο σχετικά με το κίτρινο χρώμα, αλλά όταν πρόκειται για το χαμόγελό σας, πρέπει να τρώει το κάρι κάνεις με φειδώ. Απλά φροντίστε να το συνδυάσετε με τροφές όπως το σπανάκι, τα οποία θα προστατεύουν το σμάλτο των δοντιών σας και βουρτσίστε τα δόντια και τη γλώσσα σας καλά μετά το φαγητό.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ