Το ψηφισμα για το Κοιμητηριο



Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 22.8.2011 στο Δημαρχείο, ο Δήμος Γλυφάδας, η Ιερή Μητρόπολη Γλυφάδας – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης – Ελληνικού, οι μαζικοί φορείς, το πνευματικό και επιστημονικό δυναμικό και οι πολίτες που συμμετείχαν αποφάσισαν το ακόλουθο ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
  1. Διαπιστώνουμε ότι, παρά τις σχετικές προσπάθειες όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, τις αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αττικής, του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ), το θέμα του κοιμητηρίου Γλυφάδας, δεν αντιμετωπίστηκε και δεν επιλύθηκε από την πολιτεία.
  2. Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση του παλαιού κοιμητηρίου εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, λόγω της γειτνίασής του με σχολεία και κατοικίες, είναι κορεσμένο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των Γλυφαδιωτών και προσβάλλει τον πολιτισμό μας και τη μνήμη των συμπολιτών μας, οι οποίοι παραμένουν άταφοι επί εβδομάδες.
  3. Εγκρίνουμε τις ενέργειες του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κων/νου Κόκκορη και του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου για τη δημιουργία του νέου κοιμητηρίου της Γλυφάδας στο χώρο που είχε εγκριθεί από τον ΟΡΣΑ και σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία είχε εκπονηθεί από τo Δήμο (προμελέτη 1991 – μελέτη 1998).
  4. Καλούμε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να παραμείνουν ανυποχώρητοι στη λειτουργία του νέου κοιμητηρίου στο χώρο που έχει επιλεγεί, προσφεύγοντας ακόμη και στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος του Υμηττού.
  5. Καλούμε την πολιτεία να χωροθετήσει άμεσα το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας, στο χώρο που έχει εγκριθεί από τον ΟΡΣΑ, αποδεχόμενη το κοινωνικά δίκαιο αίτημα του λαού της Γλυφάδας.
  6. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε έναν ειλικρινή και απροκατάληπτο διάλογο με στόχο τη συναίνεση στη λύση του χρόνιου προβλήματος, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Είμαστε όλοι από την ίδια μεριά και πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τη λύση, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις.
  7. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε ενωμένοι στη λειτουργία του κοιμητηρίου μας. Για την ευόδωση του σκοπού μας ορίζουμε σήμερα επιτροπή με επικεφαλής το Δήμαρχο και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, στην οποία αναθέτουμε το συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα για τη σύντομη έναρξη λειτουργίας του κοιμητηρίου μας. Στην επιτροπή συμμετέχουν προσωπικότητες που έχουν τις αναγκαίες γνώσεις και την εμπειρία ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.
  8. Η απόφασή μας αυτή να δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε. και να επιδοθεί από την Επιτροπή Αγώνα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση,  στους αρχηγούς των κομμάτων, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους συναρμόδιους Υπουργούς, στους βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Αθηνών τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τον Περιφερειάρχη Αττικής και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ