Συνεντευξη Τυπου του Μικη Θεοδωρακη και των 3 Δημαρχων για το Ελληνικο


«Είναι συμβολικό το όνομα Ελληνικό γιατί από εκεί αρχίζει το ξήλωμα της Ελλάδος» και όλο το τίμημα του Ελληνικού θα πάει στους τοκογλύφους και δεν είναι παρά μόνον οι ληστρικοί τόκοι ελαχίστων μόνο μηνών» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης,  καλώντας τους καλλιτέχνες, τη νεολαία και το λαό να πάρουν τη δική τους θέση στη μάχη, του Ελληνικού «θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι έχει τεράστια δύναμη. Εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι για μάχη. Ας είμαι παράλυτος, ακόμα και με καροτσάκι να είμαι, θα δώσω μάχη» στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αφορμή την κεντρική ομιλία αλλά και τη συναυλία που θα δώσει στο Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας για το Ελληνικό, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).



Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός μεταξύ άλλων τόνισε «η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη τιμά τους Δήμους που συμπαρίστανται στην Επιτροπή Αγώνα και στηρίζουν αυτή την εκδήλωση. Ο αγώνας συνεχίζεται για να μην πουληθεί και οικοπεδοποιηθεί το Ελληνικό.  Η στάση μας είναι κοινή. Ο αγώνας μας είναι πάνω και πέρα από παρατάξεις και κόμματα. Παλεύουμε για ένα Ελληνικό πράσινο γιατί το οφείλουμε στις επόμενες γενιές…»
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης αναφερόμενος στο Ελληνικό επεσήμανε « Το Ελληνικό είναι η κορυφή του Παγόβουνου πως η Ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα η ελληνική γραφειοκρατία δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε τις εκτάσεις της ούτε την περιουσία της, σε μια σωστή και ορθολογική κατεύθυνση. Οι αρμόδιοι φορείς σχεδιάζουν έξω από τις ανάγκες της Κοινωνίας και του απλού Πολίτη. Αν κοιτάξουμε τη χωροταξική εξέλιξη του λεκανοπεδίου τα τελευταία 30 χρόνια, θα διαπιστώσουμε ότι  δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική μεγάλη παρέμβαση. Πιστεύω ότι με την κοινή και σταθερή μας στάση οι τρεις Δήμοι, και τη μελέτη του Πολυτεχνείου, για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του χώρου με το χαμηλότερο κόστος και προδιαγραφές για κοινή χρήση πρασίνου, θα παλέψουμε για να κερδίσουμε το Ελληνικό, το στοίχημα της γενιάς μας, ώστε να γίνει χώρος πρασίνου, για όλους τους κατοίκους της Αθήνας να μην απαξιωθεί και να μην εγκλωβιστούμε σε μια στενή λογική που λέει ότι αποτελεί την μοναδική πηγή οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις που δεν έχουν καν εξεταστεί.»
Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης στη δική του ομιλία τόνισε ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση του Ελληνικού είναι δύσκολος αξίζει όμως να δώσουμε τη μάχη να αποτρέψουμε το ξεπούλημα του» και ότι «είναι θέμα αξιοπρέπειας η αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης».
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θόδωρος Δρίτσας καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Βούτσης και Γιώργος Βαρεμένος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας” Τάσος Ταστάνης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γλυφάδας Άντζελα Καρατσιόλη και Στάθης Αναλυτής.
ΦΩΤΟ Νο1 – Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου: Από αριστερά: ο δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης, ο δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης
ΦΩΤΟ Νο2 –  Ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης ενώ συνομιλεί με το Μίκη Θεοδωράκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ