Με λαμπρότητα ο πρώτος πανηγυρικός Εσπερινός στο Νέο Κοιμητηριακό Ναό της Γλυφάδας

.


   Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου τρ. ε.  και ώρα 6.30 μ.μ. , τελέσθηκε ο πρώτος πανηγυρικός Εσπερινός  μετά Αρτοκλασίας, για της Εορτής του Γενεσίου της Παναγίας μας, στο Ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του νέου Κοιμητηριακού Ναού του νέου επίσης Κοιμητηρίου Γλυφάδας.


Πλήθος κόσμος, πολλοί Κληρικοί, ο Δήμαρχος και σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου,  αψήφησαν την μεγάλη αναφορική απόσταση και τον ανώμαλο δρόμο και ανέβηκαν στο  Νέο Κοιμητηριακό  Ναό, για την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου.

http://youtu.be/vszJ2LblbiY (βλέπε βίντεο)

 θεωρώντας την ανταπόκριση κόσμου στην πρόσκληση του Ποιμενάρχου γιας και την παρουσία τους και για συμμετοχής τους   στον Εσπερινό, ως το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να του κάνουν και κατά χειροκροτήθηκε! Στη συνέχεια προέβει σε μια σύντομη Θεολογική ανάλυση του Απολυτίκιου της Εορτής.
  Κλείνοντας την ομιλία του ο  Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, τον Μεγάλο Ευεργέτη της Μητροπόλεως  και κτήτορα  του νέου Κοιμηριακού Ναού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, που χάρις σε αυτόν και τη γενναιόδωρη προσφορά του, εορτάζουμε την 1η Πανήγυρη του Ιερού Παρεκκλησίου σήμερα.

   Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον Άρτο σε όλους και ανανέωσε το ραντεβού του με τους πιστούς, αύριο για την Πανηγυρική πρώτη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Κοιμητηριακό Ναό.

   Εικόνα θλιβερή ήταν, ότι μια πολύ  μικρή μειοψηφία ανθρώπων, που αντιδρούν στη λειτουργία του νέου Κοιμητήριο, για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι ( κατά τη γνώμη μας ιδιοτελείς, ενώ γνωρίζουν μέχρι σήμερα το άλυτο χρόνιο πρόβλημα) είχαν αποκλείσει το δρόμο, εμπόδιζαν  και επιτέθηκαν φραστικά  στον Σεβασμιώτατο, τους Κληρικούς και το πλήθος των προσκυνητών που ήθελαν να μεταβούν στο νέο Κοιμητηριακό Ναό, για τον Εσπερινό. Ο Κύριος και η Παναγίας μας να μας συγχωρεί και να μας φωτίζει όλους.  

π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρόφιμα που δεν χαλανε

ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ