Τα νεα της Ηλιουπολης

 
hrw-9-10-2011
Βίασαν και λήστεψαν 40χρονη στην Ηλιούπολη
Μία γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, έζησε τον εφιάλτη, όταν τρεις δράστες εισέβαλαν τα ξημερώματα στο σπίτι της στην Ηλιούπολη, παραβιάζοντας την πόρτα. Οι αδίστακτοι δράστες, αφού σήκωσαν τη 40χρονη γυναίκα από το κρεβάτι της με την απειλή όπλων, «άδειασαν» το σπίτι από οτιδήποτε πολύτιμο. Αυτό που συγκλονίζει είναι ότι κακοποίησαν σεξουαλικά τη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κακή κατάσταση. Οι επιθέσεις σε σπίτια έχουν αρχίσει να αυξάνονται ανησυχητικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει «κόκκινο».
 
Ο Δήμος Ηλιούπολης Τίμησε Την θυσία Της Ηρώς Κωνσταντοπούλου
Την Κυριακή 9 Οκτώβριου 2011  γιορτάσθηκε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια, η μνήμη της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, της17χρονης αντιστασιακής που εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς το 1944.
Η Τελετή έγινε στον χώρο που είναι ο ανδριάντας της, στην αρχή της ομώνυμης Λεωφόρου με την συμβολή της μετην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ).
Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος σε μια μεστή ομιλία αναφέρθηκε στην ζωή, τα όνειρα και τον θάνατο της μικρής ατίθασης πατριώτισσας που εκτός από την λαμπρή της Αντίσταση, όταν συνελαμβανόταν από τους κατακτητές, ξέροντας γερμανικά, τους καθύβριζε κατάμουτρα  αψηφώντας ακόμη και την ζωή της.

 
(Σ.Ε.Δ.ΗΛ.) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ (Τι γίνεται με τα σκουπίδια; )
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Σ.Ε.Δ.ΗΛ.)     9.10.11
Αγαπητοί φίλοι,
Είναι γνωστό ότι εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην πλήρη ισοπέδωση της ζωής μας.
Από τη Δευτέρα 3/10 το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο μας με ομόφωνη απόφαση και με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία καθημερινά έκανε αποκομιδή των απορριμμάτων γύρω από τα σχολεία, τους Παιδικούς Σταθμούς, το γηροκομείο και το ΙΚΑ. Επίσης σταθερά έγινε η αποκομιδή των Λαϊκών αγορών.

Το Σάββατο 8/10 η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για ακραία καιρικά φαινόμενα  αποφάσισε την αποκομιδή από χώρους που εμείς ήδη μαζεύαμε.
Εκτιμώντας την κατάσταση το Δ.Σ. του Σωματείου ομόφωνα αποφάσισε να γίνει έξτρα αποκομιδή από δρόμους με μεγάλη κλήση για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με το κατέβασμα του νερού σε περίπτωση καταιγίδας. Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις μας έδειξαν αυξημένη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η Διοίκηση του Δήμου πρωτοστατούντος του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας και ενώ το Σωματείο είχε κάνει όλες τις ενέργειες για να μαζευτούν οι επικίνδυνοι δρόμοι, προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, συνεπικουρούμενη από Υπηρεσιακούς παράγοντες  και ελάχιστους εργαζόμενους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιτέλους, τα σκουπίδια μαζεύονται!
  skoupidiaΤα σκουπίδια στην πόλη μας αλλά  και σε όλο το λεκανοπέδιο σχηματίζουν μικρούς λόφους. Χθες το βράδυ έγινε μια προσπάθεια στην πόλη μας  και πραγματικά σε κάποια σημεία της πόλης όπως η κεντρική πλατεία έγινε η αποκομιδή.
Επίσης αποκομιδή σκουπιδιών γίνεται όλη την εβδομάδα στους δρόμους  των λαϊκών αγορών, γύρω από σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, το γηροκομείο "ΤΑΒΙΘΑ" και το ΙΚΑ.
 
Έκθεση Ζωγραφικής Του Συλλόγου Καλλιτεχνών- Λογοτεχνών
kall_ergastiriΧθες Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα7μμ έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής που διοργάνωσε η νεοσυσταθείσα «Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης».
Η τελετή έγινε στα γραφεία της Ένωσης που στεγάζονται στο βαγόνι πρώην Ερυθρού Σταυρού επί της Σοφ. Βενιζέλου,όπου στο προαύλιο οικόπεδο  είχαν αναρτηθεί οι πίνακες. Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τον χώρο, για να θαυμάσει τα όντως αξιολογότατα έργα των συμπολιτών μας-μελών του Συλλόγου και να γευθεί τον ωραίο μπουφέ που είχε ετοιμάσει το Δ.Σ.
Την εκδήλωση προλόγισε  ο δραστήριος πρόεδρος Στέλιος Μαρούλης και χαιρέτησε εκ μέρους του δημάρχου ο αντιδήμαρχος κ Κ. Σεφτελής. Παρέστησαν επίσης ο τέως Δήμαρχος Θεόδ. Γιωργάκης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευθ. Ζαννιά ο αντιδήμαρχος παιδείας Ανδρέας Βασιλείου  ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ Δημ. Πανταζόπουλος ο επικεφαλής του Ηλιου-πολης Χρ. Κοκοτίνης οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικ. Μαρκουλάκη ο Αν. Ευσταθίου, ο Γαβριήλ Αραμπατζής και ο Έφορος Δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Απόδημου Ελληνικού Πολιτισμού «Κ.Π. Καβάφης» κ  Ελ. Χριστοφίδης. Δυστυχώς η βροχή έκοψε στηνμέση την εκδήλωση, αλλά η Έκθεση θα λειτουργεί και σήμερα από τις 7 έως τις10μμ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ  Ηλιούπολη 09/10/2011
        Η Ένωση Γονέων καταδικάζει  οποιαδήποτε παρέμβαση εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών σχετικά με τις καταλήψεις των σχολείων.
        Η Πολιτεία θα πρέπει, αντί να χαρακτηρίζει «εγκληματικές ενέργειες» τις καταλήψεις των παιδιών, πρώτα απ ΄όλα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξασφαλίσει στα παιδιά μας ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία ,να κάνει το δημόσιο σχολείο ελκυστικό για τα παιδιά.  Εγκληματική είναι αυτή η βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί  και  καταδικάζει τα παιδιά στην   αμάθεια,  καθώς  πρέπει  να φοιτήσουν σε   σχολειά   χωρίς   βιβλία,  χωρίς  εκπαιδευτικούς  και  χωρίς την στοιχειώδη χρηματοδότηση.
       Θεωρούμε βαθιά  αντιδημοκρατική   κάθε   κλήση για   κατάθεση  από  την  αστυνομία σε γονείς ,κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς και καλούμε το υπουργείο  να πάψει να καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους - που θυμίζουν Μεταξά και συνταγματάρχες-  για να τα τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει τους αγώνες των παιδιών.
     Πιστεύουμε οτι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μέλος της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικός ή γονέας που θα μπει στην διαδικασία να κάνει καταγγελία και παίξει τον ρόλο του καταδότη σε βάρος μαθητών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 5/10/2011 αιμοδοσία από την Β2 ΝΟΔΕ 
dt_node_b2_aimodosiaΗ Β2 ΝΟ.Δ.Ε. στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της παράταξής μας στο συνάνθρωπό μας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία, Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους μας, για την προσέλευσή τους, την βοήθειά τους και  την προσφορά ζωής που έκαναν για τους συνανθρώπους μας.
Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής (στελέχη - φίλους), καθώς επίσης και το Ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας.
Υπόσχεσή μας είναι η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
 
Τα νέα της Παρέας. Έτσι απλά …με τον άνθρωπο και την ποιότητα!!!!
parea_1Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην όμορφη ψαροταβέρνα «ΘΑΛΑΣΣΑ» του φίλου Τάσου Τσέλιου, ο συμπολίτης μας περιφερειακός σύμβουλος & Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής Μιχάλης Βασιλάκης, Κρητικός στην καταγωγή, δεξιώθηκε τους περιφερειακούς συμβούλους,  με Κρητική καταγωγή,  της παράταξης του Περιφερειάρχη Αττικής κ.  Γ. Σγουρού.
Στη συντροφιά αυτή ήταν παρόντες και οι στενοί φίλοι του Μιχάλη από την Ηλιούπολη, ο εκπαιδευτικός & Δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης  Πανταζόπουλος, ο οδοντίατρος & Δημοτικός σύμβουλος Γιάννης  Πούλος, ο στρατηγός (εα) Λίτινας Σπύρος, ο εκπαιδευτικός  Παναγιώτης Πανταζόπουλος και ο Πολιτικός Μηχανικός και επιχειρηματίας Παναγιώτης Παπαθανασίου.
Στην κεφάτη παρέα προστέθηκαν εντελώς απρογραμμάτιστα τα παιδιά περιφερειακού συμβούλου,  φοιτητές του Πολυτεχνείου, που ασχολούνται με την Κρητική μουσική που έπαιξαν και τραγούδησαν Κρητικά τραγούδια και ανέβασαν το θερμόμετρο στα ύψη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ
Φίλοι και φίλες
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.
Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την συνέχιση και την ένταση του ποικιλόμορφου αγώνα τις επόμενες μέρες. Γι αυτό το λόγο συνεχίζουμε  τις κινητοποιήσεις μας και κλιμακώνουμε με κατάληψη όλων των Δημοτικών κτιρίων και των ΧΥΤΑ  και κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των Δήμων όλης της χώρας μέχρι και την Τρίτη 11/10/2011 και με προοπτική συνέχισης.

Η κυβέρνηση υποταγμένη στα συμφέροντα των τραπεζιτών του μεγάλου κεφαλαίου και των κερδοσκόπων σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όλης της κοινωνίας και οδηγεί έναν ολόκληρο λαό σε πλήρη εξαθλίωση.
Οι απώλειες των εργαζομένων στους δήμους είναι 25% - 30% για το 2010 και 40% - 45% για το 2011.
Διαβάστε περισσότερα...
 

Τακτοποιήστε Τους Κόπους Μια Ζωής - ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΑ. CON. STRUCTION. A.E
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τακτοποιήστε Τους Κόπους Μια Ζωής
  • Νομιμοποίηση Αυθαιρέτων
  • Τακτοποίηση Ημιυπαιθρίων Χώρων
  • Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης
  • Μελέτες - Κατασκευές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρόφιμα που δεν χαλανε

ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ