Δωρεάν ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος για όλους


Τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου, σε όσους δημότες το επιθυμούν και το ζητήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, παρέχει ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Ο.Τ.Α.*

Με την πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία, ο Δημότης μπορεί να έχει διαθέσιμο όπου και όποτε τον χρειαστεί, τον προσωπικό ιατρικό του φάκελο, με ασφαλή τρόπο αποθήκευσης και ελέγχου πρόσβασης. Τα οφέλη είναι πολλαπλά αφού μπορεί να δημιουργήσει δωρεάν δια βίου έναν ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο με στοιχεία σχετικά με το ιατρικό του ιστορικό και να τον συμπληρώνει με νέα, όποτε επιθυμεί. Μπορεί να έχει πρόσβαση από παντού, πληκτρολογώντας το όνομα χρήστη (username) και τον  προσωπικό κωδικό του (password) .

Ο ενδιαφερόμενος Δημότης μπαίνοντας στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου, πατά το εικονίδιο (banner) με τον τίτλο «Ο προσωπικός Ιατρικός μου Φάκελος» και συμπληρώνει την ειδική φόρμα ζητώντας να λάβει τον προσωπικό κωδικό δημιουργίας φακέλου. Τον προσωπικό κωδικό δημιουργίας φακέλου μπορεί επίσης να τον ζητήσει στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ddy.gr ή fax στον αριθμό 213.2031950.


Όταν λάβει τον προσωπικό του κωδικό στη συνέχεια καταχωρεί τις πληροφορίες για το ιστορικό του (αποτελέσματα εξετάσεων, χειρουργεία που έχει υποβληθεί κλπ.) και έτσι έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει στα στοιχεία του ιατρικού του ιστορικού όπου και αν βρίσκεται.

Τη μέριμνα και τον προγραμματισμό για την παροχή της νέας υπηρεσίας είχε από το Δήμο Γλυφάδας ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλης Μουλακάκης, μαιτευτήρας, γυναικολόγος, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΟΤΑ.
*Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα αριθμεί 158 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ