«Το ποδήλατο στη ζωή μας» Ποδηλατοδρομία 6/11/11 Δήμοι Ηλιούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής



Η ζωή στις σύγχρονες πόλεις πλήττεται, όπως όλοι γνωρίζουμε, από μια σειρά στρεσογόνους παράγοντες, από ηχορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση  και ατμοσφαιρική μόλυνση, που επιβαρύνουν δραματικά τόσο την ποιότητα ζωής μας, όσο και το περιβάλλον.

Η χρήση του ποδηλάτου στις καθημερινές μας μετακινήσεις συμβάλλει στην ανακούφιση από τα προβλήματα αυτά, αφού  είναι ένα μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον, που παράλληλα προσφέρει ήπια άθληση και ψυχική ηρεμία. Έτσι βοηθάει όχι μόνο το περιβάλλον να «ανασάνει», αλλά και  στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης, της υγείας και της ψυχικής ισορροπίας του σύγχρονου πολίτη.
Για τους λόγους αυτούς οι Δήμοι Ηλιούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής διοργανώνουν από κοινού και υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Διατροφής & Άθλησης του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης μια βόλτα με ποδήλατα, την Κυριακή, 6/11/11, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου η χρήση του ποδηλάτου να ενταχθεί όσο γίνεται περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή.
Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει στις 10.30 από την Καισαριανή, και μέσω του Δήμου Βύρωνα θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, και θα καλύπτεται από γιατρούς και σταθμούς παροχής πρώτων βοηθειών, για την περίπτωση έκτακτων περιστατικών.
Καλούμε όλους όσους αγαπούν το ποδήλατο, ανεξάρτητα από ηλικία ή φύλο,  να δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτή την Κυριακάτικη βόλτα, που θα μας φέρει πιο κοντά, ενώ θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα και τους γειτονικούς μας Δήμους.
Στους συμμετέχοντες θα προσφερθούν με κλήρωση κατά τη λήξη της διαδρομής δώδεκα ποδήλατα (4 για κάθε Δήμο), ενώ από τις 10.00 στην πλατεία της Ηλιούπολης θα έχει στηθεί μια μικρή γιορτή με παιδότοπο και συναυλία από το νεανικό μουσικό συγκρότημα της πόλης μας «M.AD orchestra».
Για τους συμπολίτες μας που θέλουν να συμμετάσχουν, ο Δήμος θα έχει στη διάθεσή τους το πρωί της Κυριακής, στις 9.30, στο Δημαρχείο, πούλμαν και φορτηγό, για τη μεταφορά των ίδιων και των ποδηλάτων τους στο σημείο εκκίνησης στην Καισαριανή.
Πάρτε τα ποδήλατά σας κι ελάτε να απολαύσουμε μια όμορφη Κυριακάτικη ποδηλατάδα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ