ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Έκκληση για φάρμακα και τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο



Μια ομπρέλα Υπηρεσιών δημιουργεί ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες του στην περίοδο της Οικονομικής ύφεσης. Εκατοντάδες οι άνεργοι και τεράστιες οι ανάγκες σε φάρμακα και τρόφιμα. Ο Δήμος με τις παρακάτω ανακοινώσεις του κάνει έκκληση στους πολίτες για την συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων για τους οικονομικά ασθενέστερους που δυστυχώς συνεχώς αυξάνονται λόγω απολύσεων ανεργίας και οικονομικής δυσπραγίας.

Οι προσκλήσεις του Δήμου έχουν ως εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αντιλαμβανόμενος την πληθώρα των προβλημάτων και των αναγκών που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης μας, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης ανεργίας και φτώχειας, επιχειρεί μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των υπόλοιπων Κοινωνικών Δομών και της εθελοντικής δραστηριοποίησης και προσφοράς των πολιτών, να διαμορφώσει μια ομπρέλα υπηρεσιών και δράσεων που θα λειτουργήσουν προστατευτικά και υποστηρικτικά στις ομάδες του πληθυσμού που αυτή την περίοδο πλήττονται βάναυσα από την ευρύτερη οικονομική κρίση της χώρας μας.

Ήδη έχει γίνει αισθητή η αδυναμία αρκετών συμπολιτών μας να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις λόγω παρατεταμένης ανεργίας ή συσσωρευμένων οφειλών, με αποτέλεσμα αρκετοί πλέον να μην καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από κανένα φορέα ή να μην έχουν δωρεάν πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

Για τον λόγο αυτό σχεδιάζεται η σύσταση Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις δωρεάν υπηρεσίες υγείας που παρέχονται μέσω του Δικτύου Εθελοντών Ιατρών που έχουν δραστηριοποιηθεί στην πόλη μας, με σκοπό την διευκόλυνση και υποστήριξη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας .

Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε όλους όσους δύνανται να βοηθήσουν και επιθυμούν να γίνουν σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας να στηρίξει έμπρακτα τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Θα χρειαστούμε ό,τι φάρμακο μας περισσεύει - απαραιτήτως μη ληγμένο - έστω και αν η συσκευασία είναι ανοικτή

(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ)

Η συλλογή των φαρμάκων θα γίνεται

στα πέντε Κ.Α.Π.Η. και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

-Α Κ.Α.Π.Η. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ,(Αλεξιουπόλεως 27 τηλ:2109920246)

-Β Κ.Α.Π.Η. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ(Δημοκρίτου 66 τηλ:2109929583)

-Γ Κ.Α.Π.Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λ.Αλίμου 98 τηλ:2109935909)

-Α Κ.Α.Π.Η. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Χρ.Σμύρνης 8 τηλ:2109614324)

Κ.Α.Π.Η. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Πραξιτέλους 50 τηλ:2109922622)

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Αλεξιουπόλεως 27 τηλ:2109961973

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναγνωρίζοντας την τεράστια πλέον ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται σκληρά από την ανεργία και την φτώχεια, οργανώνει μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Φορέων Εθελοντών Πολιτών, ένα Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στοχεύει στην τακτική υλική ενίσχυση με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, κάτοικων της πόλης μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Η πρόσκληση για παροχή βοήθειας απευθύνεται προς όλους τους δημότες μας, ελπίζοντας ότι πάρα την περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα μας, ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε χάρη στην δική σας ανιδιοτελή συνεισφορά είναι τα ακόλουθα:

  1. Βασικά είδη διατροφής μακράς διαρκείας όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, αλεύρι, ντοματοχυμό κ.α.
  2. Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής όπως σαμπουάν, καθαριστικά δαπέδου, χλωρίνη, σκόνη πλυντηρίου ρούχων, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, πάνες κ.α.

Ως πρωταρχικά σημεία συγκέντρωσης των προσφορών ορίζονται τα πέντε Κ.Α.Π.Η. και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου:

  • Ά Κ.Α.Π.Η Αργυρούπολης Αλεξιουπόλεως 27 τηλ. 210 9920246
  • Β΄Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης Δημοκρίτου 66 τηλ. 210 9929583
  • Γ΄Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης Λ. Αλίμου 98 τηλ. 210 9935909
  • Α΄Κ.Α.Π.Η. Ελληνικού Χρ. Σμύρνης 8 τηλ. 210 9614324
  • Β΄Κ.Α.Π.Η. Ελληνικού Πραξιτέλους 50 τηλ. 210 9922622
  • Κοινωνική Υπηρεσία Αλεξιουπόλεως 27 (α ΄όροφος) τηλ. 210 9961973

Σχόλια

  1. oxiφαρμακα για το κοινωνικό παντοπωλείο...
    φάρμακα μπορούν να φέρουν το Σάββατο στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης 11-1πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ