Ποδηλατοδρομία για το Διαβήτη


Ποδηλατοδρομία για το Διαβήτη

 «Δώσε αξία στο κάθε σου βήμα. Πάμε μπροστά μαζί.
Δράση για το Διαβήτη. Tώρα!»


 Κυριακή  11 Δεκεμβρίου  2011
11:30 πμ, Γκολφ Γλυφάδας
(Σημείο εκκίνησης : 1ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας – οδός Αλεξ. Παναγούλη 2)Aθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011 : Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία,  στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (World Diabetes Day - WDD), διοργανώνει Ποδηλατοδρομία, που θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:30΄ το πρωί στο Γκολφ της Γλυφάδας, με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας – οδός Aλ. Παναγούλη 2. Η ποδηλατοδρομία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας sanofi-aventis.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι να διαδώσει το μήνυμα « Δώσε αξία στο κάθε σου βήμα. Πάμε μπροστά μαζί. Δράση για το Διαβήτη. Tώρα ! », με στόχο να  ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες πολίτες, να αναλάβουν δράση και με τη συμμετοχή τους στην ποδηλατοδρομία, να δείξουν την υποστήριξή τους στα άτομα με Διαβήτη.


Η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη διοργανώνεται από την Παγκόσμια  Ομοσπονδία για το Διαβήτη (International Diabetes Federation - IDF) και τις εταιρείες –  μέλη της. Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη θεσπίστηκε το 1991 από την IDF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας – WHO, ως ανταπόκριση στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την εντεινόμενη απειλή που συνιστά πλέον ο Διαβήτης για την υγεία των ανθρώπων. Η φετινή εκστρατεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη – WDD αποτελεί το τρίτο μέρος ενός πενταετούς προγράμματος με ιδιαίτερη εστίαση στην «Εκπαίδευση και Πρόληψη του Διαβήτη».

Ο Διαβήτης αποτελεί μια σοβαρή πάθηση, καθώς επηρεάζει τις ζωές όλο και περισσότερων ανθρώπων. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη – IDF, 366 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από τη χρόνια αυτή πάθηση1 – και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται. Επιπλέον, 552 εκατομμύρια άνθρωποι θα νοσούν από διαβήτη στο τέλος των δύο επόμενων δεκαετιών και υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα ενήλικες σε όλο τον κόσμο θα πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη έως το 2030.
Σήμερα, υπάρχουν αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα που βοηθούν τα άτομα με Διαβήτη να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ατόμων με Διαβήτη, είναι προφανές ότι πρέπει να καταβληθούν  μεγαλύτερες προσπάθειες για την εκπαίδευση των ανθρώπων και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής της νόσου. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που βασίζεται στη σωστή διατροφή και την κατάλληλη σωματική άσκηση, συμβάλλει επίσης στην επίτευξη και διατήρηση του γλυκαιμικού ελέγχου.

«Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με την οργάνωση της Ποδηλατοδρομίας εστιάζει στις δυνατότητες της εκπαίδευσης και της πρόληψης εμφάνισης Διαβήτη, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση  κατάλληλου προγράμματος σωματικής άσκησης και ισορροπημένης διατροφής. Σκοπός είναι να αναδειχθεί η συμβολή της άσκησης στον έλεγχο της γλυκόζης αίματος των ατόμων με Διαβήτη. Με βάση τα δεδομένα η άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε ποσοστό 35-40%», τονίζει ο Δρ. Σταύρος Μπούσμπουλας, Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Παθολόγος –  Διαβητολόγος (Διευθυντής του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος & Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».


Παραπομπές
1. International Diabetes Federation (IDF). The IDF Diabetes Atlas 5th edition.
Brussels; International Diabetes Federation; 2011.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ποδηλατοδρομία θα βρείτε:
  • Στην σελίδα του  Facebook «Ποδηλατοδρομία για το Διαβήτη»
  • Στο Twitter «Podilatodromia»
  • Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.), infoede@ede.gr, τηλ. 2107210935 και sτο site www.ede.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ