ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ



Tα εγκανια του Κοινωνικού Παντοπωλειου ανακοίνωνει με επιστολή του ο Δήμος Ηλιούπολης.
Η Επιστολή έχει ως εξης



"Την Τρίτη, 6 Δεκέμβρη 2011, ώρα 18.00, στην οδό Ποσειδώνος 49, στάση Νησάκι, θα γίνουν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Με πολύ αγώνα, πολύ μεράκι και κυρίως μεγάλη ευαισθησία και σεβασμό στις ανάγκες των συμπολιτών μας, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, για να στηθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.
Το Κ. Π. είναι ένας κοινωνικός θεσμός, που απευθύνεται σ' όλους του κατοίκους της Ηλιούπολης, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει, και ν' ανακουφίσει.
Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κ.Π. καλύπτονται από το 20% των κρατήσεων απ τους μισθούς του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο Δήμος δεν επιβαρύνεται οικονομικά ούτε ένα €.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Προκειμένου η προσπάθεια να ευοδωθεί, και να στηρίξει ουσιαστικά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, προσδιορίστηκαν συγκεκριμένα κριτήρια, βάσει των οποίων θα εκδίδεται η κάρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Δικαιούχοι της κάρτας είναι όλοι οι Δημότες Ηλιούπολης, που είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, άποροι, πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι (κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ).
Ανάλογα με την αναγκαιότητα της βοήθειας προβλέπονται δύο κατηγορίες δικαιούχων κάρτας, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, που έχουν θεσπιστεί από την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου:

Η πρώτη κατηγορία αφορά στα άτομα με πλήρη οικονομική αδυναμία:
Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας προμηθεύονται εντελώς δωρεάν μία ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με την επίδειξη μιας ειδικής κάρτας κόκκινου χρώματος.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε άτομα με μερική οικονομική αδυναμία:
Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης με μεγάλη έκπτωση 20-30%, με την επίδειξη μιας ειδικής κάρτας κίτρινου χρώματος.
Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορούν βεβαίως να κάνουν τις αγορές τους σε οικονομικές τιμές, όλοι οι Ηλιουπολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Και πρέπει να τονισθεί ότι από την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Γιατί με τον τρόπο αυτόν θα ενισχύουν την προσπάθεια, και θα βοηθούν τον συνάνθρωπό τους, αφού το επιπλέον κέρδος από την πώληση των προϊόντων θα επανεπενδύεται για αγορά τροφίμων, τα οποία θα διατίθενται στους δικαιούχους της κάρτας συμπολίτες μας, με στόχο την αύξηση των ποσοτήτων των παρεχομένων ειδών. Από τα έσοδα θα καλύπτεται επίσης και η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Παντοπωλείου.
Ας σημειωθεί ότι τα προϊόντα που θα διατίθενται θα είναι όλα επώνυμα, καταξιωμένων εταιριών και με όλες τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές και τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία (όχι διαλογής, όχι ληξιπρόθεσμα).

Επιθυμία μας είναι να αυξηθεί σταδιακά ο αριθμός των επωφελούμενων από την κόκκινη και την κίτρινη κάρτα, θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία και την ενεργό υποστήριξη και όλων των Ηλιουπολιτών.
Με τη βεβαιότητα πως όλοι μας θα συμβάλλουμε ώστε να πετύχει η τεράστια αυτή κοινωνική προσπάθειά μας για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του Δήμου, καλούμε όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

            Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
     ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ                       ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
        ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ