ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας γνωστοποιούμε στους συνδημότες μας ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι νόμιμες και τυπικές διαδικασίες, για τη λειτουργία του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι το Φ.Κ.Α. θα λειτουργήσει με την αμέριστη στήριξη του κλάδου των φαρμακοποιών, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου Ηλιούπολης και του Τομεάρχη των Φαρμακοποιών Ηλιούπολης  κ.  Ν. Ιωσηφίδη, του Προέδρου των Φαρμακοποιών του Κόσμου κ. Σπ. Σερεμίδη και του Προέδρου του Φρμακευτικού Συλλόγου Φαρμακοποιών  του Νομού Αττικής κ.  Κων. Λουράντου.
Το Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα  λειτουργεί από   τη Δευτέρα 30-1-2012  σε χώρο του 1ου  ΚΑΠΗ, στην οδό Ιάσονος και Καραμανλή 12, στην Κάτω Ηλιούπολη, κάθε Δευτέρα  και Τετάρτη  5-7  το απόγευμα.
Φάρμακα από το Φαρμακείο Κοιν
ωνικής Αλληλεγγύης δικαιούνται οι ΑΠΟΡΟΙ - ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, κάτοχοι  της σχετικής πράσινης   κάρτας  Φαρμακείου  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εκδίδεται  από την κοινωνική υπηρεσία  του Δήμου.
Για την προμήθεια της πράσινης κάρτας  απαιτούνται τα κατωτέρω δικαιολογητικά:
1.    Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
2.    Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος και Ε9  ή  Βεβαίωση από την αρμόδια  ΔΟΥ περί μη υποχρέωσης καταβολής  Φορολογικής δήλωσης  ή  Βεβαίωση Κατάστασης  Χρεών  από την ΔΟΥ.
3.    Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4.    Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ
5.    Βεβαίωση  από τον ΕΟΠΥΥ  ότι  ο δικαιούχος δεν είναι  ασφαλισμένος (Αγ. Κων/νου και Γερανίου 42 Ομόνοια).      
6.    Γνωμάτευση ιατρού όπου θα αναγράφεται η αγωγή σε αριθμό δισκίων.
7.    Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599
8.    Μία (1) Φωτογραφία

Απαραίτητη επίσης  προϋπόθεση  για τη χορήγηση  φαρμάκων στους δικαιούχους του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η ιατρική συνταγή.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω,  και ταυτόχρονα  να συγχαρώ, τον εκπρόσωπο των Φαρμακοποιών Ηλιούπολης  κ.  Ν. Ιωσηφίδη  και όλους τους φαρμακοποιούς  της Ηλιούπολης,  για την άριστη  συνεργασία  που είχαμε και τη διάθεσή τους για εθελοντική προσφορά  σε  ό,τι αφορά  στη λειτουργία του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  καθώς επίσης  τους  κ. Κων. Λουράντο και Σπ. Σερεμίδη, για την τεράστια συμβολή τους σ’ αυτήν την κοινωνική μας πρωτοβουλία.
Τέλος, θα ήθελα να κάνω γνωστό στους συνδημότες μας, πως την λειτουργία του Φαρμακείου  θα  αναλάβει η Καθηγήτρια  Φαρμακευτικής  του  Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδ. Παπασταϊκούδη, στην οποία εκφράζουμε με κάθε ειλικρίνεια τις θερμότατες ευχαριστίες μας για την ευγενική εθελοντική της προσφορά.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι:  210 9917855  -  210 9970010
                                                                 Ο  Αντιδήμαρχος
                                                      Κοινωνικής  Αλληλεγγύης                                             
                                               Χρήστος  Γιαννάκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ