Ελλληνικο: υποβολή 9 εκδηλώσεων ενδιαφέροντος



Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ελληνικό ΑΕ, με την υποβολή 9 εκδηλώσεων ενδιαφέροντος γεγονός το οποίο και αποτελεί ένδειξη ισχυρού ανταγωνισμού γι' αυτό το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο.
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ("ΤΑΙΠΕΔ") θα ανακοινώσει σύντομα τα ονόματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών, που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Κατά τη δεύτερη φάση, όσοι επενδυτές επιλεγούν θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτής της φάσης, οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και υποστηρικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της επενδυτικής τους πρότασης.
Το σχέδιο της Ελλάδας
Η Ελληνικό ΑΕ προτίθεται να αξιοποιήσει το ακίνητο του Ελληνικού επιφάνειας 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσει ο επιλεγμένος επενδυτής.
Το ακίνητο περιλαμβάνει την έκταση του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης και ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων.
Η συνολική έκταση βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, κοντά στο κέντρο της πόλης, με άμεση πρόσβαση στα Ελληνικά νησιά και σε κοντινή απόσταση με το αεροπλάνο από άλλους προορισμούς στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος, σε δηλώσεις τους αναφέρει ότι η συμμετοχή ισχυρών ομίλων σε ένα σύνθετο και μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό έργο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Πρόκειται πιθανότατα για το μεγαλύτερο έργο οικιστικής ανάπλασης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και είναι στρατηγικής σημασίας για την Αθήνα και την Ελλάδα.
Η αξιοποίηση του Ελληνικού μπορεί να ενισχύει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,3% κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κατασκευής και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαετία.
Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την απόκτηση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε αποδεικνύει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη έμπειρων επενδυτών στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Απαιτείται ισχυρή βούληση και η συνεργασία όλων για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ