Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και επισημότητα η τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας γιόρτασε τους Πολιούχους Κωσταντίνο και Ελένη



Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και επισημότητα η τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. συνεχίζει να εορτάζει πανηγυρικώς, την μνήμη των Πολιούχων της, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Ανήμερα της Εορτής Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 και ώρα 7.00 π.μ. τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και προσκεκλημένων κληρικών άλλων Μητροπόλεων, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος και ο Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης του ομώνυμου προαστίου Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Άνθης.
Στο κοινωνικό κήρυξε τον Θείον Λόγον, π. Τιμόθεος ο οποίος ευχαρίστησε την αρχή τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο για την ευγενική του πρόσκληση προς το πρόσωπό του και την τιμή να ομιλήσει στο εκκλησίασμα σήμερα. Στη συνέχεια ο π. Τιμόθεος συνέδεσε τον Απόστολο που αναγνώσθηκε της ημέρας, με την κλίση του Αποστόλου Παύλου από τον Κύριο στο δρόμο προς τη Δαμασκό, με το όραμα του Αγίου Κωνσταντίνου με το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού και την μεταστροφή του στο Χριστιανισμό λαμβάνοντας το βάπτισμα στο τέλος της ζωής του. Ο π. Τιμόθεος αναφέρθηκε αναλυτικά στο βίο και τα πρόσωπα των εορταζομένων Αγίων και υπογράμμισε την συμβολή τους και την εύνοιά τους για την διάδοση του Χριστιανισμού. Τόνισε στο λόγο του ο έμπειρος Ιεροκήρυκας, τα προσκυνήματα σε όλη την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τα οποία δημιουργήθηκαν ως Εκκλησιαστικοί Ναοί από τις χορηγίες των Αγίων . Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο π. Τιμόθεος Άνθης, επισήμανε ιδιαιτέρως τα χαρίσματα των Αγίων τα οποία καλούμαστε όλοι να μιμηθούμε στη ζωή μας. και έκλεισε με ευχές να έχουμε όλοι τις πρεσβείες τους στις ζωές μας. Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος ευχαρίστησε με την σειρά του όλους τους κληρικούς που έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία, όλους τους φορείς, οι οποίοι βοήθησαν εμφανώς και αφανώς για την φετινή πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον Μεγάλο Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ιερού Καθεδρικού Ναού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την προσφορά του και το ήθος του, το οποίο το συνέδεσε με τον Άγιο Κωνσταντίνο. Τέλος ευχήθηκε καλή δύναμη στο Σεβασμιώτατο για το ταξίδι και την ειρηνική επίσκεψη που θα συμμετέχει με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την υπόλοιπη συνοδεία, στην Εκκλησία της Ρωσίας και να γυρίσει πίσω ανανεωμένος στα καθήκοντα και τη Μητρόπολή του. Το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό .

    π. Αντώνιος Χρήστου
Eφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ