Μουσικοθεατρική παράσταση του τμήματος Μουσικής Προπαιδείας / Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας




Μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Τα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας /Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας σε μια μοναδική βραδιά, για όσους είχαν την τύχη να παρεβρεθούν, παρουσίασαν το έργο " Τζιμ ο μαυροψαρούλης” βασισμένο στο πολυβραβευμένο βιβλίο του Leo Leonni "Swimmy” . Μια παράσταση για τη διαφορετικότητα που προβάλλει αξίες ζωής όπως η φιλία και η συντροφικότητα, η θέληση και το θάρρος, η συνεργασία και η ομαδικότητα. Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας κου Δημήτρη Κεχρή. Τη διασκευή, τη μουσική επιμέλεια, τους στίχους των τραγουδιών και την αφήγηση έκανε η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος κα Μαρία Μπιλικά. Στο πιάνο συνόδεψε η πτυχιούχος, υπότροφος του ωδείου Έλενα Ραγκούση. Οι θεατές ακολούθησαν το μικρό Τζιμ στις περιπέτειες του, εξερευνόντας το μυστηριώδη και πολύχρωμο κόσμο του βυθού με τις ατελείωτες εκπλήξεις του.

Σε μία άρτια αισθητικά παράσταση, γεμάτη χρώμα και φαντασία, πλούσια σε ευρήματα, που παντρεύει αριστοτεχνικά τη μουσική των Beatles με αυτή του O. Messiaen, τα παιδιά, με την ακούραστη καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κας Μαρίας Μπιλικά, ερμήνευσαν με πολύ κέφι τους ρόλους τους, τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν μουσική στα ρυθμικά και μελωδικά όργανα της ορχήστρας Orff, συνδυάζοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε Μουσικοκινητική Αγωγή όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο ιδρυτής της Carl Orff. Oι λιλιπούτιοι μαθητές εντυπωσίασαν, διασκέδασαν αλλά και συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος της βραδιάς, η τομεάρχης του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας κα Λένα Μαυρακάκη παρουσίασε τα σχέδια του Ωδείου για την επόμενη σχολική χρονιά και όλοι μαζί ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ