Επίσκεψη του Μητροπολίτη στην Θήρα



Το τριήμερο 31/8 έως 2/9, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος βρέθηκε στη νήσο Σαντορίνη φιλοξενούμενος στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας.


Στις 31 Αυγούστου το βράδυ ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας και Αμοργού στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αθηνάς στη περιοχή Ακρωτήριο , όπου ανήκει στον μεγάλο ευεργέτη της Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο. Μετά την Αρτοκλασία ο Ποιμενάρχης μας ομίλησε καταλλήλως για την Αγία, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη της τοπικής Εκκλησίας κ. Επιφάνειο για την ευλογία του και την ευγενική πρόσκλησή του, για να βρίσκεται στην Ιερά αυτή πανήγυρη. το τέλος του Εσπερινού και την διανομή του άρτου, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τοπικό χορευτικό συγκρότημα. Την 1η Σεπτεμβρίου, αρχή της Ινδίκτου, οι Σεβασμιώτατοι κ. Παύλος και κ. Επιφάνιος συλλειτούργησαν στο ίδιο
Παρεκκλήσιο της Αγίας Αθηνάς. Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου οι Μητροπολίτες Θήρας κ. Επιφάνιος και Γλυφάδας κ. Παύλος, ιερούργησαν εκ νέου, στον Ι.Ν. Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Εμπορίου Σαντορίνης αυτή τη φορά. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπός μας κ. Παύλος, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο για την αγάπη και φιλοξενία του, προς την ταπεινότητά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ