ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ , ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)                                                 


Tο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης) με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης, το Φεστιβάλ Αθλημάτων Special Olympics, δίνοντας την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότεροι πολίτες, αναφορικά με τον σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία και να ενισχυθεί η πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Στo πλαίσιo  του  διήμερου  Φεστιβάλ, θα  υπογραφεί   η  Διακήρυξη  Συνεργασίας   μεταξύ   των Special Olympics Ελλάς  και του   Δήμου Ηλιούπολης  και θα εορταστεί  η τρίτη (3η) κατά σειρά Παγκόσμια  Ημέρα Eunice Kennedy Shriver (EKS Day), τιμώντας  τη μνήμη  τής   ιδρύτριας των Special Olympics,  η οποία αφιέρωσε τη ζωή της να διδάξει ότι καμιά σωματική ή διανοητική αναπηρία δεν μπορεί να κάμψει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, έτσι  ώστε να  εμπνεύσουμε  ανθρώπους όλων των ηλικιών να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να βοηθήσουν στη βελτίωση του κόσμου των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Επίδειξη Επίσημων Αθλημάτων  Special Olympics όπως :  Bocce,  Badminton,  Μπάσκετ 3Χ3  και  Διαγωνισμό   Ατομικών Δεξιοτήτων  Ποδοσφαίρου, όπου μαθητές από σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης θα  συμμετάσχουν  μαζί με τους αθλητές των Special Olympics Ελλάς, φέρνοντας σε επαφή άτομα με και χωρίς διανοητική αναπηρία. 


Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλειος Βαλασσόπουλος  και η Πρόεδρος των Special Olympics  Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου θα απονείμουν στους διακόσιους (200)  Δημότες Ηλιούπολης , οι οποίοι συμμετείχαν ως Εθελοντές στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, τιμητικό έπαινο και αναμνηστικά μετάλλια των Αγώνων, για τον ενθουσιασμό και την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τον Ποδηλατικό Δρόμο 1000μ των Special Olympics στo πλαίσιo της καμπάνιας του ΟΗΕ  « 2011-2020  10ετία δράσης για την οδική ασφάλεια -  UN Decade of action for Road Safety».  Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης).

Η παρουσία όλων μας στο διήμερο Φεστιβάλ είναι αναγκαία για να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια των αθλητών των Special Olympics Ελλάς και με το παράδειγμά μας να αποδείξουμε ότι η διαφορετικότητα είναι μια ξεχωριστή ικανότητα που δεν χωρίζει τους ανθρώπους αλλά τους ενώνει, σε ένα περιβάλλον αποδοχής και σεβασμού.

                                             

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

18:15                    Επίσημη Έναρξη  Φεστιβάλ  Αθλημάτων   Special Olympics Bocce, Badminton,   Μπάσκετ 3Χ3 και   Διαγωνισμός Ατομικών Δεξιοτήτων  Ποδοσφαίρου,  με τη συμμετοχή αθλητών  Special Olympics Ελλάς και  μαθητών από σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης .
                                 
  Άφιξη προσκεκλημένων  στο  χώρο των εκδηλώσεων.

18:30                    Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και  Έπαρση Ελληνικής Σημαίας .

Καλωσόρισμα  από  αθλητές των Special Olympics Ελλάς   
Όρκος του αθλητή  Special Olympics .  

18:45                    Προβολή Βίντεο Special Olympics   « Ο υπέροχος Κόσμος των Νικητών »

Καλωσόρισμα - Ομιλία από τη  Πρόεδρο  των Special Olympics Ελλάς 
Κυρία   Γιάννα  Δεσποτοπούλου

Προβολή φωτογραφιών  από το έργο της Ιδρύτριας των Special Olympics και από τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 .

19.10                     Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο    Ηλιούπολης
Κύριο Βασίλειο   Βαλασόπουλου

19:25                    Υπογραφή Διακήρυξης Συνεργασίας 
                                Tη Διακήρυξη υπογράφουν:
Η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς,  κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης,  κύριος Βασίλειος Βαλασόπουλος
                               
Έπαρση  Σημαιών  και Ανάκρουση Ύμνου   Special Olympics  και  Δήμου Ηλιούπολης 

19:30                    Η Εμπειρία του να είσαι εθελοντής  στα  Special Olympics .
Βραβεύσεις - Απονομή Επαίνων  στους εθελοντές-Δημότες  που συμμετείχαν στους Παγκοσμίους Αγώνες Special Olympics - ΑΘΗΝΑ 2011.

Κατά τη διάρκεια των απονομών  θα ακούγεται  το   επίσημο τραγούδι των  Παγκόσμιων   Αγώνων Special  Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 “ Wonderful Winning World” .

20:00                    Πέρας εκδήλωσης

Κυριακή,   23 Σεπτεμβρίου 2012

11:00                    Ποδηλατικός Δρόμος 1000μ Special Olympics  στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΟΗΕ  « 2011-2020-  10ετία δράσης για την οδική ασφάλεια-   UN Decade of action for Road Safety»
Εκκίνηση και Τερματισμός : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - Ηλιούπολη

11:30-14:00   Δεύτερη ημέρα διενέργειας  Φεστιβάλ  Αθλημάτων   Special Olympics : Bocce, Badminton,     
                            Μπάσκετ 3Χ3, Διαγωνισμός Ατομικών Δεξιοτήτων Ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή αθλητών 
                           Special Olympics Ελλάς και μαθητών από σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης.

14:00-14:15      Λήξη Φεστιβάλ   Αθλημάτων και παράλληλων εκδηλώσεων.    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρόφιμα που δεν χαλανε

ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ