Αισιόδοξο μήνυμα προς όλους εξέπεμψε η Τρίτη Ηλικία στην Ηλιουπολη




Ένα μεγάλο πλήθος ατόμων της τρίτης ηλικίας γέμισε ασφυκτικά το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, στην Αγ. Κωνσταντίνου, στην εκδήλωση με τίτλο «Ενεργό σώμα + Ενεργός νους = Υγιής Γ’ Ηλικία», που έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών και της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων.
Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που όμως συνεχίζουν να αγαπούν και να χαίρονται τη ζωή, άκουσαν με ενδιαφέρον την κεντρική ομιλήτρια κα Γεωργία Μιχαλοπούλου, ρεφλεξολόγο,
ολιστική θεραπεύτρια, η οποία τόνισε το πόσο ζωντανή και δραστήρια μπορεί να είναι η τρίτη ηλικία. Αισιόδοξο και το μήνυμα του Προέδρου του «ΚΑΦΑΔΗΛ-Π.Πεντάρης», Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε με έμφαση και στον απαράδεκτο ρατσισμό απέναντι στην τρίτη ηλικία, που οδηγεί στην περιθωριοποίησή της. Τη συγκίνησή του για τον τρόπο που οι δημότες έχουν αγκαλιάσει το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και για την ενεργό συμμετοχή τους σ’ αυτό, εξέφρασε ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρεθέντες. Ιδιαίτερο τόνο έδωσε στην εκδήλωση ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, ο οποίος δήλωσε ότι «έχει τσακωθεί με το χάρο», και έκανε τον κόσμο να γελάσει με την καρδιά του, με ανέκδοτα και προσωπικές αφηγήσεις, δίνοντας το ζωντανό παράδειγμα αειθαλούς ανθρώπου, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του εξακολουθεί να εργάζεται ακαταπόνητα, να απολαμβάνει τη ζωή, και να δημιουργεί. Τον αγαπημένο σε όλους ηθοποιό τίμησε ο Δήμαρχος, με αναμνηστική πλακέτα «για την προσφορά του στην Τέχνη της Υποκριτικής, μα πάνω απ’ όλα στην ίδια τη ζωή».
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία της Ηλιούπολης, με αγαπημένα τραγούδια, και η Θεατρική Ομάδα των ΚΑΠΗ, που δουλεύει με την καθοδήγηση του ηθοποιού και Προέδρου του «ΚΑΦΑΔΗΛ-Π. Πεντάρης», Γ. Γιαννόπουλου, και παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποσπάσματα από την «Αποκάλυψη του Ιωάννη», μια παράσταση που θα ανέβει σύντομα σε όλες τις ενορίες της Ηλιούπολης, με πρώτη αυτή του Αγίου Κωνσταντίνου. Δημότες κάθε ηλικίας, που θα ήθελαν να πάρουν μέρος στην παράσταση, μπορούν να προσέρχονται στο Α΄ ΚΑΠΗ, στην Κ. Ηλιούπολη (οδός Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος), κάθε Τρίτη στις 17.00, για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ