Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σήμανση αυτού του μηνύματος Κοπή Βασιλόπιτας Κατηχητών της Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. και 1η Σύναξη για το έτος 2013.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου  2013 στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε 1η Συνάντηση Κατηχητών για το νέο έτος 2013.




.

 Παραδοσιακά, στη πρώτη Συνάντηση των Κατηχητών και Κατηχητριών κάθε νέου χρόνου, κόβεται και η Βασιλόπιτα  του Γραφείου Νεότητος γενικότερα, όπως έγινε και φέτος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου

 Στην αρχή δόθηκε ο 2ος Τόμος του εποπτικού Κατηχητικού υλικού της Ιεράς Μητροπόλεως για όλες τις Ενορίες και δόθηκαν μερικές επεξηγήσεις και συμβουλές  από τον   π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο μέλος της Επιτροπής Νεότητος.

   Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, κόβοντας τα κομμάτια, χωρίς όμως να μοιραστούν στους Κατηχητές.

  Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης μας, μας μίλησε για την αξία του Χρόνου και πως πρέπει οι Κατηχητές να τον αξιοποιήσουν προς όφελος της ίδιας τους της ζωής, αλλά και προς ωφέλεια των κατηχητοπαίδων.

Μετά το τέλος της ομιλίας και αφού γεύθηκαν όλοι τα κεράσματα που προσέφερε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, διανεμήθηκαν και τα κομμάτια της Βασιλόπιτας. Τα κομμάτια περιείχαν 2 φλουριά  τα οποία βρέθηκαν στα αντίστοιχα κομμάτια : α) της κ. Νεκταρίας Χανδρά  Κατηχήτρια του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης  β) Στη κ. Δήμητρα Καλλά, εθελόντρια του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, οι οποίες έλαβαν ως ευλογία, από τον Σεβασμιώτατο, ένα φάκελο που περιείχε, σεβαστό χρηματικό ποσό.

   Στο τέλος όλοι οι Κατηχητές πέρασαν από τον Σεβασμιώτατο, έλαβαν την ευχή του και από ένα βιβλίο του π. Τιμοθέου Κιλίφη, ως ευλογία.
                
       Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ