ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ



                                           
 

                                           
    Απο τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ Γλυφάδας Γεωργιο Αγελοπουλο    



Η Βασιλική Πανούση – Παπαδάκη γεννήθηκε στην Αμυγδαλιά  του  Νομού Φωκίδος. Αποφοίτησε από το  Ιδιωτικό Γυμνάσιο  - Λύκειο Φωτόπουλου στο Κολωνάκι. 
Φοίτησε στη Δραματική Σχολή Αθηνών με καθηγητές τον Αλέκο Σακελάριο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ελένη Χατζηαργύρη κ.α. και στη συνέχεια σπούδασε Κοινωνιολογία και Δημόσιες Σχέσεις στον Καναδά.
Από το 1964 άρχισε να γράφει  στις  Ρουμελιώτικες εφημερίδες  ‘’ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ’’, ‘’ΝΑΥΠΑΚΤΙΚΑ ΝΕΑ’’, ‘’ΦΘΙΩΤΙΔΟΦΩΚΙΣ’’ και  ‘’Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ’’ ενώ μέχρι το 1966 ήταν αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας ‘’ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ’’.
 Εργάστηκε για μικρά χρονικά διαστήματα στις εφημερίδες ‘’ΒΡΑΔΥΝΗ’’, ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ’’, ‘’ΑΘΛΗΤΙΚΗ’’ και στα περιοδικά ‘’ΟΜΟΡΦΙΑ’’, ‘’ΘΗΣΑΥΡΟΣ’’, ‘’ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ’’ κ.α..
Το 1966 εξέδωσε την εφημερίδα ‘’ΔΩΡΙΚΑ ΝΕΑ’’ και εργάστηκε σαν συντάκτης στις εφημερίδες του Καναδά ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΗΜΑ’’ , ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΧΩ’’  και στον ‘’ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ’’ της Νέας Υόρκης.
Στον Καναδά εξέδωσε την Ελληνόφωνη εφημερίδα  ‘’ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ’’ και ργάστηκε σε όλα σχεδόν τα Ελληνόφωνα Ραδιοφωνικά προγράμματα στον Καναδά.
Το 1972 – 73 εξέδωσε την εφημερίδα ‘’Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ’’.
Από το 1971 μέχρι το 1980 ήταν συντάκτης των ειδήσεων στην ΕΡΤ1 καθώς και ρεπόρτερ στην εκπομπή ‘’ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ’’.
Το 1980 εξέδωσε  στο Τορόντο του Καναδά το περιοδικό ‘’GREEK SUN’’ και την ίδια εποχή παρουσίαζε καθημερινά τα Δελτία Ειδήσεων για τον Ελληνισμό από τους σταθμούς ‘’CHWO’’ και ‘’CHIN’’και παρουσίαζε συνεντεύξεις προσωπικοτήτων.
Παρουσίασε επίσης στο ‘’ΜASEY HALL’’  του Τορόντο το 1981 το ‘’PARIOS SHOW’’ με τον Γιάννη Πάριο, τη Δήμητρα Γαλάνη, Αδελφούς Τζαβάρα, Πολυκανδριώτη  κ.α.
Επίσης την ίδια χρονιά στο Τορόντο έπαιξε σαν ηθοποιός με το θίασο του Νίκου Κούρκουλου στο έργο του Νίκου Φώσκολου ‘’Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ’’.

Έγραψε επίσης το σενάριο  της ταινίας μεγάλου μήκους ‘’ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ’’ που πρωταγωνίστησε ο Παντελής Ζερβός.
Έγραψε στίχους που έγιναν  τραγούδια, όπως το εποχή 78, που τραγούδησε η Νάντια Κωνσταντοπούλου σε μουσική Τάκη Μωράκη καθώς και στίχους σε 12 τραγούδια που έντυσε με μουσική ο Γιάννης Συνοδινός.
Στο δίσκο του Γιώργου Κωτσόπουλου στον Καναδά με τίτλο ‘’ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ’’ έγραψε το τραγούδι ‘’δεν ανταμώσαμε ποτέ’’.
Επίσης έγραψε το θεατρικό έργο ‘’ΖΩΗ ΠΕΡΑ ΑΠ΄ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ’’.
Το 1983 μεταβαίνει στην Αυστραλία όπου συνεργάζεται με την Ελληνόφωνη εφημερίδα ‘’ΝΕΟΣ ΠΥΡΣΟΣ’’ και με τον Ραδιοφωνικό σταθμό ‘’3CS’’ και στέλνει ανταποκρίσεις στον Αθηναϊκό Τύπο.
Διαλέξεις:
Στο Τορόντο του Καναδά με θέματα: ‘’Όμηρος και Ομηρικά έπη’’, ‘’ο Καζαντζάκης και το έργο του’’ και ‘’τα κακώς κείμενα στη Χώρα μας’’.
Σε εκδήλωση του Αττικού πνευματικού Ομίλου Γλυφάδας  ομιλία με θέμα: ‘’Όταν η αγάπη γίνεται μπούμερανγκ’’.
Τιμητικές διακρίσεις:
Δίπλωμα και χρυσό μετάλλιο από το Δήμο Αθηναίων για την κοινωνική προσφορά της  σαν μέλος του στρατού της αγάπης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Χρυσή πλακέτα από τον Σύλλογο Αμυγδαλιωτών Δωρίδας ‘’Κουτσουρός΄΄ για την προσφορά της στο Σύλλογο.
Τιμητικό έπαινο για την συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης με την εφημερίδα ‘’Η ΛΑΜΨΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ’’ από την Ένωση Μελέτης Κοινωνικών, Πολιτιστικών και Πολιτικών Προβλημάτων Γλυφάδας ‘’ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ’’.
Δεύτερο βραβείο διηγήματος από την Κυπριακή Αδελφότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελβούρνης για το διήγημά της ‘’Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ’’.
Τιμητικό Δίπλωμα από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.(2002)
Τιμητική επιστολή από τον κυρό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο (για το βιβλίο της ‘’ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ’’).
ΑΡΙΣΤΕΙΟ για το βιβλίο  της ‘’ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ’’ από το Πνευματικό Πρακτορείο Νότιας Αφρικής. (2003)
Τιμητικό Δίπλωμα ‘’ΕΠΑΘΛΟ ΕΡΜΗΣ’’ για την εξαιρετική της επίδοση στη Δημοσιογραφία από το Πνευματικό Πρακτορείο του Γιοχανεσμούργκ. (2003)
Άλλες Δραστηριότητες:
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Ρουμελιωτών Ελλάδος (Ο.Ρ.Ε.)  1974 – 1978  και υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ενώ την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην ένωση Ρουμελιωτών Ηλιουπόλεως.
Το 1980 εκλέγεται Αντιπρόεδρος στην Ένωση Ρουμελιωτών  Τορόντο Καναδά και μέλος της Ομοσπονδίας Στερεοελλαδιτών  Αμερικής – Καναδά.
Επί 20 χρόνια υπήρξε εκδότρια της εφημερίδας ‘’Η ΛΑΜΨΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ’’ και ανταποκρίτρια στον Ελληνόφωνο τύπο της Αυστραλίας.
Υπήρξε συγγραφέας 20 βιβλίων και ποιητικών Συλλογών  και  το βιβλίο της ‘’ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ SUPER STAR Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ’’ ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 50.000 αντίτυπα.
Καλό ταξίδι φιλαράκι μου... ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Γλυφάδα 1 Φεβρουαρίου 2013

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ