ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΚΚΟΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


 
Αυτές τις μέρες εορτάζουμε την Εθνική μας επέτειο της 25ης  Μαρτίου. Προσπαθούμε μέσα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό  “ARTHINA”, με την ευκαιρία
αυτή, να ψηλαφίσουμε την Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821, όχι σαν κάτι το στατικό και το μουσειακό. Αντίθετα πιστεύουμε ότι η ιστορία μας έχει μια δυναμική που διαμορφώνει την υπόσταση και τον χαρακτήρα μας σαν λαού. Έτσι τα ιστορικά γεγονότα και οι πρωταγωνιστές των γεγονότων θα πρέπει να μας προβληματίζουν, να μας διδάσκουν και να μας καθοδηγούν στη εθνική μας πορεία.
 
           Ο Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε αναμφίβολα ένας οραματιστής και ικανότατος και με διεθνή αναγνώριση πολιτικός που θέλησε να βάλει τα θεμέλια του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους όταν τον επέλεξε το 1827 η Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας. Η εντιμότητα, η αποφασιστικότητα, και το θάρρος του, ήταν επόμενο να έλθει σε κόντρα με τα ιδιοτελή συμφέροντα των διαφόρων τοπικών παραγόντων και να πέσει τελικά νεκρός το 1831 από τα δολοφονικά χέρια του αδελφού και του γιου του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.
 
           Από την ιστορία μας έχομε να πάρομε πολλά και προπαντός να δούμε το σήμερα και τη βαθιά κρίση που περνούμε με πιο καθαρό μάτι. Αυτά θα μας αναπτύξει στη ομιλία του με θέμα: «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ οραματιστής και τα μικροσυμφέροντα των παραγόντων» ο βαθύτατος γνώστης της ιστορίας μας δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κώστας Κόκκορης τη Δευτέρα 1η  Απριλίου 2013, στις 7,00 μ.μ. στο Εργαστήριο Καλών Τεχνών Γλυφάδας, Ανδρέα Παπανδρέου 129, Γλυφάδα.
 
                       Ο πρόεδρος
                    Μιχαήλ Αγγελάκης
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ