ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΕΜΕΙΣ


Με μεγάλη επιτυχία, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2013 η παρουσίαση του υπό ίδρυση σωματείου ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΕΜΕΙΣ, μέσα από μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του σωματείου και των σκοπών του από την Πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης κ. Λένα Μαυρακάκη, η οποία με δικαιολογημένη συγκίνηση ευχαρίστησε προσωπικά όλες και όλους τους παρευρισκόμενους.
"Οι γυναίκες", τόνισε στην ολιγόλεπτη ομιλία της η Πρόεδρος, "πρέπει να πάψουμε να είμαστε παθητικές, έχουμε φοβερές δυνάμεις μέσα μας, έχουμε από τη φύση μας οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες τις οποίες και πρέπει να αναδείξουμε".
Αναφερόμενη στο κίνητρο της ίδρυσης της ένωσης, τόνισε ότι δεν έχει ούτε θα αποκτήσει, κομματικό ή δημοτικοπαραταξιακό χαρακτήρα.
"Θα αγωνιζόμαστε καθημερινά"

συνέχισε "για την προστασία της οικογένειας, την επέκταση των κοινωνικών δομών προστασίας για τη γυναίκα και την οικογένεια, την καταπολέμηση της γυναικείας ανεργίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, γιατί όλα αυτά είναι πολιτισμός".
Η ομιλία της έκλεισε με μια συγκινητική - προσωπική αναφορά στη μητέρα της που γεμάτη περηφάνια την παρακολουθούσε από τις τελευταίες σειρές του θεάτρου, την οποία και ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση της όλα τα χρόνια της ζωής της.
Στη συνέχεια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μητέρα και το ρόλο της στα χρόνια της κρίσης.
Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας, κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης, στην πρώτη παρέμβαση της εκδήλωσης, τόνισε τη σπουδαιότητα του ρόλου της μητέρας στη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής στα χρόνια της κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους ιδρυτές του σωματείου και ειδικά την κ. Μαυρακάκη για την πρωτοβουλία τους.
Στην ομιλία του ο καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος, ιατρός διατροφολόγος, αναφέρθηκε στη διαχρονική σημασία και αξία της κλασσικής ελληνικής - μεσογειακής διατροφής και την επαναφορά αυτής ως καθημερινού προτύπου διατροφής, τον καιρό της κρίσης.
Η κ. Στεφανία Σουλή, δικηγόρος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση γυναικείων προβλημάτων, η οποία έλαβε το λόγο αμέσως μετά, αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων βίας και γενικότερα των ενδοοικογενειακών προβλημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η κ. Βασιλική Λιάφου, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, στη δική της παρέμβαση, ανέδειξε τη διάσταση των ψυχολογικών προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση και πως αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, με βασικό πρωταγωνιστή τη μητέρα.
Η συζήτηση έκλεισε με ερωτήσεις και απαντήσεις των θεατών, ενώ ο - κατά γενική ομολογία άψογος - στο ρόλο του συντονιστή της συζήτησης κ. Κυριάκος Τιλγκερίδης, δικηγόρος και Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Γλυφάδας Η ΡΩΜΑΝΙΑ, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του σωματείου, πρόσφερε στην Πρόεδρο, κ. Μαυρακάκη, ως δώρο, ένα βιβλίο.
Η εκδήλωση έκλεισε μελωδικά, όπως ακριβώς ταίριαζε σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα, με τραγούδια ερμηνευμένα από τους καθηγητές του δημοτικού ωδείου Γλυφάδας, κ. Γιώργο Πανταλό και κ. Δήμητρα Δανιήλ.
Η συνέχεια της βραδιάς, δόθηκε στο φουαγιέ του θεάτρου, όπου όλοι οι καλεσμένοι, απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ σπιτικών εδεσμάτων, τον οποίο ετοίμασαν με αγάπη τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :
O Αιδεσιμολογιότατος πατήρ Ανδρέας ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Παύλου , ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκκορης, η Πρόεδροςτου Δημ. Συμβουλίου κ. Άννα Σάκου , η αντιδήμαρχος Πόλης- Προστασίας και Αλληλεγγύης και τομεάρχης του Πολιτιστικού του ΚΑΠΠΑ κ.Νατάσα Αργυροπούλου, η αντιδήμαρχος Διοικητικού και πρόεδρος της Επιτροπής Παδείας κ. Μαρία Βουγιουκλή, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού κ. Στάθης Γεωργούλας, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Δημήτρης Τσαμπίρας , ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδροςτης Ένωσης Κρητών Γύφάδας κ. Γιώργος Σηφάκης , ο τέως αντιδήμαρχος πόλης και δημ.σύμβουλος κ. Δημήτρης Βίγλας, ο τέως αντιδήμαρχος διοικητικού και δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτρης Αγγελάτος, οι δημ. Σύμβουλοι κ. Γιάννης Γκέκας , κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, κ. Στάθης Αναλυτής, ο κ. Γιάννης Ελαιόπουλος υπεύθυνος του Δημ. Αθλητικού κέντρου
Από φορείςκαι σωματεία :
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών και Ευρωπαικού Λόμπι γυναικών κ. Σφάνδου Χρυσηίς, το ιδρυτικό μέλος- η 1η Γεν. Γραμματέας και πρόεδρος της Ένωσης γυναικών1978-1982 του νομού Καβάλας κ. Μαρίνα Αποστολάκη,η Πανεπιστημιακός και επίτιμο μέλος του σωματείου της Ένωσης γυναικών Γλυφάδας κ. Χριστίνα Αργυροπούλου
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας κ. Άννα Καυκά, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου των Αρκάδων Γλυφάδας κ. Νίκος Τσιντής, ο γραμματέας των Ηπειρωτών Γλυφάδας κ. Τασος Κατοπόδης, η εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Λακώνων Γλυφάδας κ. Γιάννα Διαμαντή, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Γλυφάδας κ. Μαίρη Παπάζογλου ,ο πρόεδρος του πολιστικού συλλόγου Arthina κ. Μιχάλης Αγγελάκης , o έφορος του ομίλου ξιφασκίας Γλυφάδας κ. Κώστας Κόλιας , ο πρόεδρος του εξωραιστικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Παρθενών κ. Βασίλης Διαμαντής, ο πρόεδρος του εξωραιστικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Νέα Ευρυάλη κ. Ιωάννης Καρδασόπουλος , η πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων χορού και παράδοσης κ. Αναστασία Βατιμπέλα , ο πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου Υμηττός κ. Γιώργος Καζαντζής , ο πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου Αετός κ. Ρωμανάς
Η Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης κ. Ελληνάκη-Αργύρη Γεωργία , η ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας κ. Μίνα Νεγρεπόντη , η στιχουργός κ. Μαίρη Καλαργύρη ,
Η ηθοποιός με καριέρα στο εξωτερικό κ. Τώνια Σωτηροπούλου –ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας
Από τον τοπικό τύπο ο κ. Μάνος Πουλάκης , η κ. Μαρία Τσικνάκη από το Τόλμη στα Νότια και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας, ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Σκουφής του Νότια Ματιά

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Γλυφάδας υπεύθυνο για την καθαριότητας κ. Δημήτρη Τσαμπίρα, τον τέως Αντιδήμαρχο Πόλης και δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Βιγλα για την βοήθειά τους, τον καθηγητή Ευάγγελο Πολυχρονόπουλο, την κ. Στεφανία Σουλή, την κ. Βασιλική Λιάφου και τον κ. Κυριάκο Τιλγκερίδη, για τη συμμετοχή τους στην τράπεζα της συζήτησης, τον κ. Ιάκωβο Πελέκυ από το print art studio, την κ. Κάτια Σταματελοπούλου γραφίστρια, τα φροντιστήρια Αγγλικής γλώσσας του κ. Μπάμπαλη, το ανθοπωλείο Amarildo, καθώς και τους καθηγητές του δημοτικού ωδείου Γλυφάδας, κ. Γιώργο Πανταλό και κ. Δήμητρα Δανιήλ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ